- Rodgers kæmper lige nu for sit eftermæle, siger ekspert

Med skiftet til New York Jets kæmper Aaron Rodgers for sit eftermæle, mener TV 2-eksperten Jesper Elming.

Kun én spiller i NFL's historie kan prale af at være blevet kåret som ligaens mest værdifulde spiller, MVP, flere gange end Aaron Rodgers.

Alligevel har den 39-årige quarterback, som mandag blev sendt fra Green Bay Packers til New York Jets, stadig noget at bevise, mener TV 2 Sports NFL-ekspert Jesper Elming.

Rodgers kæmper lige nu for sit eftermæle

Jesper Elming

For trods de mange år som en af ligaens største stjerner og fire MVP-titler har Rodgers kun været i - og vundet - Super Bowl én gang.

Og det er langtfra lige så unikt som hans personlige meritter.

- Historien om Rodgers er også historien om forspildte chancer. Han er en gudsbenådet spiller, men Packers er også bare snublet mange gange, når de har haft et godt hold, siger Jesper Elming.

- Selv om det er en kraftpræstation at vinde en Super Bowl, kan man godt sige, at Green Bay Packers skulle have fået mere ud af det.

- Rodgers kæmper lige nu for sit eftermæle. At han ikke bliver kendt som quarterbacken, der godt nok vandt en Super Bowl, men fik lidt for lidt ud af det. Nu kæmper han for at få en Super Bowl-sejr mere på sit cv, mener Elming, der som spiller vandt DM-guld og siden har været træner i den danske liga.

Ser man bort fra den forgangne sæson, har Green Bay Packers i en årrække været et af NFL's bedste hold. Men kun i 2011 opnåede holdet fra delstaten Wisconsin den største triumf.

Kan vende kampe

Nu skifter Rodgers til Jets, der sidste år hungrede efter en topquarterback, mens forsvaret var mere prangende.

- Spillemæssigt er det en kæmpe opgradering fra det, de kommer fra, siger Elming.

- Han kommer ind med en stor karisma. Når du har ham på holdet, ved du, at du har en chance for at vinde en kamp, selv om du er bagud. Sidste år vidste New York Jets, at det var forsvaret, der skulle vinde kampen, for angrebet gjorde overhovedet ingen tjenester.

- Det er ligesom at spille bolden til Lionel Messi, og så er det hans opgave at score kasserne. På samme måde er det Rodgers' opgave at vinde de tætte kampe. Forsvaret skal nok holde dem i kampene, og så er det Rodgers' opgave at kaste de vindende touchdowns, forklarer NFL-eksperten.

Aaron Rodgers har gennem karrieren kastet bolde for 59.055 yards og 475 touchdowns i NFL's grundspil.