Ravens gør quarterback til NFL-historiens bedst betalte

Lamar Jacksons nye femårige kontrakt med Baltimore Ravens gør ham angiveligt til ligaens højest lønnede.

Efter måneders rygter er NFL-holdet Baltimore Ravens og klubbens stjernequarterback Lamar Jackson blevet enige om en kontraktforlængelse.

Og det er en aftale, som 26-årige Jackson formentlig er godt tilfreds med, når han kigger på sin kommende løn.

De økonomiske forhold i den femårige aftale er ikke officielt meldt ud endnu, men normalt troværdige NFL Network melder, at aftalen gør Jackson til ligaens bedst betalte nogensinde.

Han står til at tjene 260 millioner dollar (svarende til 1,75 milliarder kroner) i løbet af kontrakten, hvis han udløser samtlige bonusser.

Selv hvis det ikke sker, står Jackson stadig udmærket økonomisk. Ifølge CBS Sports er de 1,25 milliarder kroner af aftalen garanterede penge.

Var på vej væk

Det er ellers blot en måned siden, at piben havde en ganske anden lyd, da forhandlingerne ikke gik, som stjernespilleren ønskede.

- 2. marts anmodede jeg om at blive handlet væk fra Ravens-organisationen, da Ravens ikke har været interesseret i at imødekomme min værdi, skrev Lamar Jackson på Twitter 27. marts.

- I er alle sammen fantastiske, men jeg var nødt til at tage en økonomisk beslutning, der er det bedste for mig og min familie.

Lamar Jackson, der er kendt for både at være farlig med sine kast og sine løb, blev i 2019 kåret som ligaens mest værdifulde spiller.

Endnu er det dog ikke lykkedes ham at nå langt i slutspillet med holdet, der draftede ham som nummer 32 af alle i 2018.

I både 2018, 2019 og 2020 tog han holdet til slutspillet, men både i 2018 og 2019 tabte Ravens i første slutspilsrunde. I 2020 vandt man en enkelt kamp.

Lamar Jackson har i den regulære sæson vundet 45 kampe og tabt 16 som startende quarterback.