Froholdt er klar til karrierens største NFL-sæson

Aldrig har så mange øjne været rettet mod Hjalte Froholdt, når han tager hul på den nye NFL-sæson som potentiel starter for Arizona Cardinals.

Brystet skydes frem og hver en muskelfiber spændes op i den 140 kilo store krop.

To kæmpestore håndvægte bliver pumpet mod loftet, mens Hjalte Froholdt ligger på bænken og bruger alle sine kræfter på gentagende gange at udføre styrkeøvelserne til perfektion i sit eget lille træningsrum i huset i Phoenix.

- Jeg har virkelig lagt enormt meget arbejde i at være så stærk, fit og mental klar, som jeg overhovedet kan være. Jeg glæder mig helt vildt til den nye sæson, siger Hjalte Froholdt til TV 2 Sport.

I disse dage er Hjalte Froholdt og resten af Cardinals-holdet i gang med den sidste del af opstarten frem mod den nye NFL-sæson, der sparkes i gang den 7. september.

En del af starterne

Hjalte Froholdt blev hentet til Arizona Cardinals i marts, efter hans kontrakt løb ud med Cleveland Browns. Her er han hele opstarten blevet placeret som den startende center på den offensive linje.

Det er første gang i de fem sæsoner, danskeren har været i NFL, at han er udset til at kunne blive en del af starterne fra dag et, og det er en ny situation for den store fynbo.

- Det er lidt en ny start for mig. Jeg ved, at jeg har talentet, jeg har fået erfaringen, så nu er mit mindset, at jeg skal ind og bevise, at jeg hører til i den her liga. Om det bliver som starter eller backup, må vi se, men jeg vil tage det næste skridt i min udvikling i den her sæson, siger Hjalte Froholdt.

En god opstart

Ifølge journalist Bo Brack fra det lokale medie Pheonix Sports, der har fulgt Hjalte Froholdt og resten af Cardinals holdet i den her offseason, så er der stor tro på danskeren gående ind til den kommende sæson

- Holdet og den sportslige ledelse har helt sikkert set et lys i danskeren, da de hentede ham til klubben i marts. Han kender den nye offensive koordinator fra deres fælles tid i Browns, og Froholdt ser ud til at få alle chancer for at spille sig på holdet som den startende center, siger Bo Brack til TV 2 Sport.

Lige som resten af NFL er Arizona Cardinals i gang med deres Training Camp, som er de sidste afgørende forberedelser inden sæsonen, og her har Froholdt imponeret journalisterne i Arizona i de få træninger, de har overværet den seneste uge.

- Det har faktisk været et gennemgående tema i denne offseason, at Froholdt som udgangspunkt er Cardinals startende center, og han har gjort det rigtig solidt i de første træninger her i Training Camp.

- Kan han holde sig fri for de helt store fejl i de tre træningskampe, der venter i august, så tror jeg, at han starter i sæsonens første kamp, fortæller Bo Brack til TV 2 Sport.

Mere end bare football

Selvom fokus primært i disse dage er på præstationen på fodboldbanen for Hjalte Froholdt, så venter der en anden stor begivenhed inden for den næste måned for den store dansker.

I slutningen af august skal Froholdt nemlig være far til en lille pige, og selvom det muligvis kommer til at forstyrre nattesøvnen, så betyder det mindst lige så meget at kunne være der for sin familie i dette travle halvår, som venter for Hjalte Froholdt

- Vi glæder os naturligvis helt vildt. Og selvom det nok skal blive rigtig hårdt, kaotisk og hvad der nu ellers kommer til at ske, så bliver det også bare mega fantastisk for mig og min familie. Det er også med til at motivere mig endnu mere til at blive en bedre spiller på banen, så jeg kan blive ved med at forsørge familien og gøre dem stolt, siger Hjalte Froholdt.

Arizona Cardinals spiller deres første kamp i sæsonen den 10. september mod Washington Commanders.