Ekspert tror ikke på superstjernes projekt

Det kan vise sig at blive en særdeles svær opgave, Aaron Rodgers har påtaget sig.

Kan én spiller give et middelmådigt NFL-hold succes med det samme?

Historikken siger ja, og måske er superstjernen Aaron Rodgers næste mand i rækken til at sørge for det.

Den mangeårige quarterback fra Green Bay Packers er taget til sportsgale New York, hvor han vil gøre sit bedste for at give Jets-fans noget at smile over – for det har de ikke haft meget længe.

Jets er på papiret ikke noget drømmehold at skifte til. Man skal helt tilbage til 2010 for at finde holdets seneste slutspilskamp og yderligere 42 år for at finde deres eneste Super Bowl-titel. Men det er 39-årige Rodgers ligeglad med. Han kigger frem og nyder sit nye liv.

- Jeg fortalte en ven, at det her føles som at vågne op i en drøm. En smuk drøm. Mange gange har man en fantastisk drøm, og man vågner op og tænker: Jeg vil bare gerne tilbage til det, men jeg kan ikke helt komme tilbage. Jeg er vågnet op i dén drøm, og den har været virkelig, virkelig særlig. Der er mange gange, hvor jeg kigger omkring mig og tænker: Det her er mit liv nu. Hvor fedt det lige?, sagde han på et pressemøde op til sæsonen.

Da Aaron Rodgers besluttede sig for at forlade Green Bay Packers efter 18 år på holdet, var han selv i stor tvivl om sin næste destination. For at sikre sig, at han valgte rigtigt, tilbragte han fire dage isoleret i darkness retreat uden lys eller kontakt til omverdenen.

Har allerede haft stor betydning for Jets

Herefter fandt han frem til, at ville redde New York Jets ud af klubbens tørke. Det siger meget om Rodgers som person. Intet, han gør, er tilfældigt.

Sulten har han heller ikke mistet. Måske er han mere sulten end nogensinde. Det ser man blandt andet tegn på i dokumentaren Hard Knocks, hvor han efter en mindre vellykket træning bliver rasende. Det er gode tegn for New York Jets og holdets fans, der hungrer efter succes.

Det er ikke kun Rodgers, der nyder skiftet. Det kommer blandt andet til udtryk i Hard Knocks, hvor NFL hvert år følger et holds forberedelser til den nye sæson.

I år er valget faldet på New York Jets, hvis fans, stab og spillere er dybt fascinerede – nærmest lykkelige – over holdets nye quarterback.

- Han tilstedeværelse har skabt håb, har holdets head coach, Robert Saleh, flere gange udtalt.

- Og når du har noget at kæmpe for, er det bare den menneskelige natur, du vil kæmpe lidt mere. Det er klart, at hans tilstedeværelse og hans ord vejer tungt. Han har en god måde at agere på, han har været fantastisk omkring sine holdkammerater, og han har været fantastisk i omklædningsrummet, tilføjede Jets-chefen ifølge SI.

Hvis det her begynder at gå skidt, tror jeg, at det går ned ad bakke rigtig hurtigt

Anton Bodilsen, NFL ekspert på TV 2 Sport

Ekspert tvivler på Projekt Rodgers

Det lyder jo meget godt, gør det ikke? Men selvom Jets har taget konsekvensen af krisetilstande de seneste mange år, er der ingen garantier, mener TV 2 Sports NFL-ekspert Anton Bodilsen, som maner til besindighed.

- Jeg tror ikke, det her kommer til at fungere, som Rodgers ønsker det. Jeg tror, de bliver bedre end sidste år, men jeg tror faktisk ikke, det bliver særlig meget bedre, siger Anton Bodilsen.

Han hæfter sig særligt ved risikoen for manglende beskyttelse til den aldrende quarterback. For som 39-årig er det ikke bevægelighed, han har mest af.

- Dengang det fungerede for Peyton Manning at komme til Denver og for Tom Brady at komme til Tampa Bay, havde de i begge tilfælde en over middel offensiv linje. Jets er allerede småskadede på den offensive linje og har i forvejen en middelmådig af slagsen.

- Sidste år kunne vi se, at Aaron Rodgers ikke er den samme quarterback længere. Det er ikke, fordi han er dårlig, men han kan ikke købe sig den ekstra tid, som han kunne engang, hvor han virkelig var god med benene, siger Anton Bodilsen.

Kæmpe pres på Rodgers’ skuldre

Fra at spille i en by med lidt over 100.000 indbyggere er Aaron Rodgers flyttet til New York, hvor han får svært ved at gemme sig.

- Han har et enormt pres på sine skuldre. Presset er bare noget andet i New York, fordi det er en sportsby, alle går op i sport, alle har en mening, og der er utroligt mange medier med base i byen, siger Anton Bodilsen.

TV 2 Sports NFL-ekspert har arbejdet sammen med den tidligere New York Giants- og Super Bowl-vinder Amari Toomer, som flere gange har gjort det klart, hvor stort et pres, New Yorks professionelle sportsudøvere har på sig både i weekenden og til daglig.

Derfor stiller det også et kæmpe krav til Rodgers som person.

- Hvis det her begynder at gå skidt, tror jeg, at det går ned ad bakke rigtig hurtigt. Når det går skidt for Aaron Rodgers, så har han det med at han pege fingre. Han er en fantastisk leder, når det går godt, og han har utroligt meget selvtillid, men han er ikke så let at arbejde sammen med, når det ikke går så godt, pointerer Anton Bodilsen.

Presset bliver heller ikke mindre af den tv-tid, holdet har fået op til denne sæson, pointerer Bodilsen.

- Forventningerne stiger, efter et hold har været med i Hard Knocks. Folk tænker: "De er sgu da meget gode". Men det er meget sjældent, at det er sådan i virkeligheden.

Urealistisk at vinde divisionen

Kan Aaron Rodgers levere under pres? Ja, det har han bevist et utal af gange. Men sportslig succes bliver ikke lettere at opnå, når man kigger på Jets’ division med New England Patriots, Buffalo Bills og Miami Dolphins, mener Bodilsen.

- Mod divisionsrivalerne får Jets’ offensive linje problemer, tror jeg. Jeg tror, Jets vinder ni kampe i år, og jeg tror ikke, de kommer i slutspillet. Det er både deres division og AFC for stærk til. Og jeg kan slet ikke se et scenarie, hvor de vinder AFC East.

Om det bliver Bodilsen eller Rodgers, der får ret, får vi at se i løbet de kommende uger. Et vigtigt svar får vi allerede i første runde, når Jets åbner sæsonen mod divisionsrivalerne Buffalo Bills natten til tirsdag.

Allerede søndag er der masser af NFL på programmet på TV 2 Sport og TV 2 Play. Vi begynder fra klokken 19.00: