Tidlig kandidat til årets mærkeligste spil: - Det var helt vildt

Man skal huske at spille, indtil dommerens fløjte lyder.

Der mangler stadig et par kampe i første runde af dette års NFL-sæson.

Men allerede søndag aften fik vi en tidlig kandidat til det mest absurde spil i år. Det skete i kampen mellem divisionsrivalerne Jacksonville Jaguars og Indianapolis Colts i tredje quarter.

Her fumblede Jaguars-quarterback Trevor Lawrence bolden – en såkaldt empty hand – men det var de færreste, der opfattede det. Flere af spillerne troede, at spillet var dødt – heriblandt Jaguars’ Tank Bigsby, der greb bolden og stod helt stille.

Det skulle han aldrig have gjort.

Opmærksomme Colts-spillere

Spillet var nemlig stadig i gang, og det opfattede Colts’ Zaire Franklin, der slog bolden ud af sin modstanders hænder. Bolden blev samlet op af DeForest Buckner, der trods sin størrelse viste atletiske evner og løb bolden hele vejen i endzone som en stærk running back.

- Jeg hørte ikke rigtig en fløjte, forklarer Zaire Franklin til Colts’ hjemmeside.

- Jeg så Jacksonvilles spiller tage bolden op. For at være ærlig prøvede jeg virkelig bare at være på tværs, så jeg slog bolden ud. Og det endte med at blive en fumble. Så jeg tænker, det hele fungerede på den rigtige måde, tilføjer Franklin.

"Saml den op!"

Manden med touchdownet husker – naturligvis – også situationen tydeligt.

- Det var helt vildt, siger Buckner og fortsætter:

- Jeg ser bare Zaire eller en eller anden slå bolden ud, og i baghovedet tænker jeg: ”Jeg har ikke hørt nogen fløjte”. Alle andre var sådan: ”Saml den op!”

Pludselig stod det 21-17 til Colts. Det gjorde det fortsat, efter at dommerne havde set den sjældne situation igennem.

Jaguars’ Tank Bigsbys NFL-debut tog derfor en uheldig drejning. Han lærte dog en vigtige lektie: Spil, til du hører dommerens fløjte.

22-årige Bigsby kan dog trøste sig med, at hans NFL-debut også bød på et TD og en sejr på 31-21 og divisionsrivalerne.