Sensationel sejr til Brøndby

16x9

De har gjort det før. Skabt store re­sultater ude i Eurpoa. Torsdag aften gjorde Brøndby det igen.

Klubben fra den københavnske Vestegn var stærkt undertippet i udekampen mod portugisiske Sporting Lissabon i kvali­fikationen til Europa League, men med en solid defensiv og en skarp kontra­maskine vandt Brøndby overraskende 2-0.

Storkamp af Krølle
Brøndby kan især takke Jan Kristiansen for det flotte resultat. Den tidligere landsholdsspiller spillede en fantas­tisk kamp på højrekanten, og kort før pausen sendte han Brøndby i front, da han efter et par gode træk sparkede bolden forbi målmand Rui Patricio og over i det lange hjørne.

Dermed kunne Brøndby-spillerne gå til pause med en overraskende føring, som kunne være fordoblet kort inde i anden halvleg, men Ousman Jallow nåede ikke i tide frem til en løs bold i feltet.

Først på riposten
Det gjorde den gambiske Brøndby­angriber til gengæld et par minutter senere. Jan Kristiansen var igen på spil på højrekanten og sendte endnu et hårdt spark af sted mod Rui Patricio, som kun kunne parere. Bolden røg lige ud til Jallow, som let kunne gøre det til slutresultatet 2-0.

Og den overraskende sejr var fortjent. Brøndby holdt i lange perioder godt fast i bolden, og når Sporting Lissa­bon havde bolden, var der godt styr den danske defensiv, og portugiserne blev sjældent farlige foran Brøndbys mål.

Fantastisk udgangspunkt
Når der endelig var fare på færde, så viste Stephan Andersen, hvorfor lands­træner Morten Olsen foretrækker ham som reserve for Thomas Sørensen, eller også tog Andersens stolper sig af Spor­tings forsøg.

Med 2-0-sejren har Brøndby givet sig selv et fantastisk udgangspunkt for at nå hele vejen til Europa League-gruppe­spillet, inden næste uges returkamp på hjemmebane.