Topdommere mener at Real tuder

16x9

Topdommere mener, at Real Madrid ikke har grund til at brokke sig

Flere spillere og trænere fra Real Madrid mener, at en række fejlagtige dommerkendelser er årsagen til, at det efter to Champions League-semifinaler er FC Barcelona, der nu er klar til finalen.

De to tidligere topdommere Claus Bo Larsen og Kim Milton er dog hurtige til at afvise kritikken:

"Det er en dårlig undskyldning for at tabe. Barcelona får hverken mere eller mindre end de andre," siger Kim Milton.

Rødt kort og annulleret mål
Særligt to situationer har skabt voldsom debat og beskyldninger om, at dommerne har et godt øje til Barcelona.

I det første møde blev Real Madrids Pepe udvist efter en voldsom tackling på Barcelona-backen Dani Alves. Tv-billeder satte efterfølgende kraftigt spørgsmålstegn ved, om Dani Alves overhovedet blev ramt af sin portugisiske modstander.

"Men tacklingen var alligevel så voldsom og farlig, at jeg godt synes, det røde kort kan forsvares," siger Claus Bo Larsen.

Hans kollega, Kim Milton, mener bestemt heller ikke, "det var justitsmord".

Der VAR frispark
I tirsdagens møde valgte dommer Frank De Bleeckere at dømme frispark til Barcelona i stedet for mål til Real Madrid i en situation, hvor Cristiano Ronaldo væltede ned i Barcelonas Javier Mascheranos hæl, netop som Ronaldo spillede Higuain fri til scoring.

"Jeg ser det sådan, at Ronaldo mister bolden, og så forsøger han at få et frispark. Han kaster sig jo nærmest frem, og så rammer han Mascherano, og derfor er der frispark til Barcelona," siger Claus Bo Larsen.

"Jeg mener ikke, at Ronaldo blev skubbet. Og hvis han var blevet skubbet, skulle frisparket have været dømt. Man kan ikke argumentere for, at dommeren skulle have ladet spillet fortsætte.

"For når Mascherano er sat ud af spillet, er han nødt til enten at dømme frisparket den ene eller anden vej," siger Claus Bo Larsen.