Nielsen vs Holyfield: Omgang for omgang

16x9

Lørdag aften er bokseren Brian Nielsen tilbage på kanvassen efter ni års fravær fra ringen, når han møder boksekoryfæet Evander Holyfield på hjemmebane i DR Koncerthuset.

Læs om fighten omgang for omgang i tekst lige herunder.

Bokserne er på vej i ringen. Først Evander Holyfield. Publikum i DR Koncerthuset står op. Stemningen er høj. Temaet fra "Life of Brian" gjalder nu. Brian Nielsen er på vej i ringen til klapsalver. "It's teddy bear time," løder det fra den legendariske ringannouncer Buffer.

Nationalsange. Først "The Star-Spangled Banner". Og så den danske. Et næsten fyldt koncerthus runger.

"LETS GET READY TO RUMBLE," lyder det over højtalerne. Så er det nu. Begge boksere ser fokuserede ud. Gongongen lyder.

Første omgang
Holyfield får den første træffer i kampen. Ingen skade sket. Nielsen får ham på afstand. Den var ikke hård. Et jab. Nielsen provokerer Holyfield med en grimasse, slår ud med armene, overskuddet er intakt - også inde i ringen. Brian Nielsen kommer fint gennem første omgang. Holyfield dominerer slagets gang fra ringens midte, men han har ikke været farlig.

Anden omgang
Publikum er med. "Brian, Brian, Brian," lyder det i den klassiske musiks katedral. Brian Nielsen er stadig på benene. Holyfield har øget tempoet en anelse, han er mere bevægelig end sin modstander. Sidst i omgangen får han presset Nielsen op i det ene hjørne, men gonggongen lyder til stor hjælp for danskeren.

Tredje omgang
Holyfield starter bedst. Han får Brian Nielsen op i et hjørne igen og slår løs, men Nielsen svarer igen og ryster kort amerikaneren ved at sætte flere træffere ind i deres clinch. Publikum koger. Holyfields benarbejde er taget af. Han står mere stille, lige noget for Nielsens tunge slag. Kort før omgangen er forbi, ryger Nielsen i kanvassen, det ser ud som om han falder, men det er et venstre hook fra Holyfield. Uha uha og av, av! Men kampen fortsætter. Nielsen virker rystet af slaget. Tiltrængt pause til danskeren.

Fjerde omgange
Et sandt inferno af slag mod Brian Nielsen. Holyfield lugter en knockout og klør hårdt på. Ikke noget at sige til, at en engelsksproget avis engang kaldte Brian Nielsen det hårdeste winerbrød i verden. Det var efter kampen mod Mike Tyson. Slag kan han ta'. Og det gør han i fjerde omgang. Brian Nielsen er meget ud i tovene, og Holyfield svinger løs. Men en femte omgang venter alligevel. Brian Nielsens ser mærket ud i ansigtet, hævelser på vej. Det ligner en kamp mod overmagten.

Femte omgang
Brian Nielsens venstre øje er blåt og hævet. De første to minutter af omgangen går fint, selvom Nielsen er meget ude i tovene med Holyfield over sig. Pludselig bliver han dog hårdt ramt, han vakler. Igen ligner det en knockout, men danskeren holder sig på imponerende vis stående. Slaget sendte en kaskade af sved og vand fra Brian Nielsens ansigt og ned på pressefotograferne. Mirakler kan ske, og de danske tilskuere skal bede for et i aften, for Brian får bank lige nu.

Sjette omgang
Holyfield sender flere lige stød gennem Brian Nielsens parader. Danskeren griner bare. Men han lider. Holyfield må også trække på smilebåndet af sin uortodokse modstander. Tovene er en god ven for Brian Nielsen i aften. Uden dem at læne sig op ad, havde han nok været nede mere end en gang. En sejr ligner en umulighed, målet må være at gå alle 12 omgange mod den overlegne Holyfield. Fighterhjertet kan man ikke tage fra Brian Nielsen.

Syvende omgang
Brian Nielsens øjne er meget lukkede af hævelse. Det ser ud som om, han også har problemer med det højre øje. En flænge synes undervejs. Igen står han meget ude i tovene og tager imod Holyfields næver. Amerikaneren har dog ikke helt den samme kraft i slagene mere og omgangen rundes af med en lille optur for Brian Nielsen, der rammer Holyfield. Dog ikke noget, der kan ryste ham. Han er i kontrol, og Nielsen har ikke mange våben i sit arsenal. Det er overlevelse.

Ottende omgang
En mere jævbyrdig en af slagsen. På et tidspunkt er det ligefrem Evander Holyfield, der må gå baglæns. Brian Nielsens klart bedste omgang. Flere gange rammer han amerikaneren,publikum står op. Brian Nielsen fik momentum halvvejs i omgangen. Han giver sig ikke uden kamp til det sidste, imponerende. Men det er stadig Holyfields kamp. Han virker rolig i ringen trods Nielsens korte comeback.

Niende omgang
Nielsen rammes af en lige, men laver igen grimasser af Holyfield. Selvom det er ni år siden, han sidst var i ringen, så har han ikke glemt, hvordan man er en showmand i ringen. Mere jævnbyrdig omgang. Ingen store træffere. Det er to ældre herrer i ringen, og begge virker mærket af ilthungrende lunger.

Tiende omgang
Halvvejs i omgangen får Brian Nielsen et dybt stød og væltes efterfølgende af Holyfield. Han er oppe igen. Efter en batalje ude ved tovene kommer de to boksere op at skændes. Dommeren må afbryde. Nielsen brøler af Holyfield, måske en skalle, det er han kendt og frygtet for. NEJ NEJ NEJ, dommeren stopper kampen! Brian Nielsen bliver klemt op i det ene hjørne, og Holyfield hamrer løs, men meget i Nielsens parader. Sådan har det jo været hele kampen. Virker en anelse overilet. Kampen er forbi. Publikum buh'er, men begynder højlydt at hylde en bukkende Brian Nielsen for en flot fighterindsats lørdag aften. Et værdigt comeback til "Super-Brian", der trods igen får stor applaus af tilskuerne.