Boksebamsen fik med bjørnekloen

16x9

Brian Nielsen kæm-pede bravt mod Evander Holyfield men blev stoppet

Han tabte som ventet, ham Brian Nielsen. Men den danske veteranbokser leverede en forrygende fight i sit comeback i ringen efter ni års fravær, da han mødte den tidligere sværvægtsverdensmester Evander Holyfield i DR Koncerthuset.

Efter 10 omgange valgte kampens dommer at sige stop og tildele den ameri­kanske legende sejren på teknisk knock­out efter en længere slagserie, hvor Brian Nielsen var blevet trængt op i et hjørne og kun kunne forsvare sig mod bygen af slag.

Et godt billede på dysten, hvor Brian Nielsen allerede i tredje omgang måtte en tur i kanvassen efter et velpalceret venstre hook fra Holyfield. Det lignede en kort affære, men det er ikke for ingenting, at "Super-Brian" efter kampen mod Mike Tyson for år tilbage blev kaldt "det hårdeste wienerbrød i verden" af en engelsksproget avis. For bank, det kan han tage.

Brian Nielsen kom på benene og blev sekunder senere reddet af gonggongen, der blæste tredje omgang af. I de følgende runder fortsatte Holyfield sin dominans. Danskeren blev igen og igen trængt ude i tovene og kun få gange fik han givet svar på tiltale med en træffer mod Holyfield. Samtidig begyndte begge Nielsens øjne at hæve af de mange slag, men ikke mere, end at den danske showmand flere gange kunne give prøver på nogle af sine provokerende grimasser.

Kort momentum til Brian Nielsen
I ottende omgang fik Brian Nielsen pludselig lidt momentum halvvejs gennem de tre minutter. Holyfield blev ramt et par gange, og et højlydt publikum i den næsten fulde koncertsal brølede op i håb om et mindre boksemirakel. Det udeblev. Hjemmebanehelten havde ikke kræfter til virkelig at fgøre amerikaneren vakkelvoren.

I niende omgang havde Evander Holyfield igen kontrol med kampen, selvom han også begyndte at virke mærket og tynget af sine 48 år. Men tempoet gik lidt ud af opgøret, og "Super-Brian" blev ikke straffet så hårdt som i flere af de tidligere omgange. Det tegnede lidt til en roligere afslutning og pointsejr til gæsten. Men i 10. omgang kom der tryk på igen. Begge fightere flammede op efter en episode, hvor Brian Nielsen følte, at han fik en skalle. Holyfield fik klar besked verbalt, og så måtte de to lige skilles ad et kort øjeblik. Kort efter var det hele dog slut.

Brian Nielsen var atter blevet presset op i et hjørne, og så valgte dommeren at sige stop til publikums store utilfredshed. Det virkede også som en anelse overilet beslutning, men sejren til Evander Holyfield var helt og aldeles i orden. Han var bare en bedre bokser over hele linjen og ville have vundet klart på point, hvis kampen var gået alle 12 omgange. Brian Nielsen skal nu have stor kredit for sin indsats. Han beviste, at hjertet banker for boksning, og at viljen er stor.

Danmark har en boksebamse, men USA stillede op med en bjørn. Sådan var styrkeforholdet bare sent lørdag og natten til søndag.