Håndbold

GOG-legende stopper karrieren

Han har været en sikker sidste skanse for det tidligere tophold i dansk hånd-bold, GOG, gennem otte år og er noteret for 71 landskampe.

Men nu er det slut for Peter Henrik-sen, som senest har optrådt i Jack & Jones for Fredericia HK. Målmanden har besluttet at indtille karrieren som professionel håndboldspiller.

"Det har været meget mærkeligt at skul-le stoppe. Jeg har spillet i over 30 år og vil savne omgangstonen, jubelsce-nerne, nedturene og det at få kontant afregning for sin præstation to gange om ugen," siger Peter Henriksen til nytihaandbold.dk.

Vil passe på kroppen

Det er en skade, der har fået GOG-legenden til at træffe beslutningen. I slutningen af sidste sæson ødelagde 38-årige Henriksen det forreste kors-bånd i sit ene knæ, og i stedet for at lade sig operere i håb om fortsat at kunne spille håndbold, har keeperen i stedet valgt at trække sig.

"Jeg ikke har lyst til at udsætte mit helbred for yderligere risici. Alle, der har læst noget om korsbåndsskader, ved, at det trods operation og genop-træning aldrig bliver helt godt igen, og at risikoen for slidgigt øges mar-kant, hvis man fortsætter håndbold-spillet," siger Peter Henriksen.

To gange er Peter Henriksen blevet dansk mester med GOG, lige som han tre gange har vundet pokalturneringen med klubben. På landsholdet var han med til at vinde bronze ved VM i Tyskland i 2007 og var også en del af den trup, som vandt EM-guld året efter.