Viborg-veteran stopper karrieren

16x9

Viborg_veteranen Henri-ette Mikkelsen stoppede karrieren onsdag aften

Pokaldramaet mellem Viborg og Randers blev den sidste kamp som professionel håndboldspiller for den rutinerede fløj Henriette Mikkelsen.

Viborg-veteranen har ønsket at få op­hævet sin kontrakt med klubben et halvt år før tid, fordi hun har fået tilbudt sit drømmejob som lærer på en skole for børn med sociale og emotionelle problemer.

"Det er kommet meget pludseligt, og jeg er da også ked af at forlade holdet midt i sæsonen. Men jeg fik en unik mulighed for at komme til at arbejde med et område, som jeg altid gerne har villet ind i," siger Henriette Mikkelsen i en pressemeddelse.

En stor chance
"Jeg føler selvfølgelig, at jeg på en eller anden måde svigter holdet og klubben, men heldigvis har jeg fået stor opbakning til min beslutning. Jeg har haft nogle helt fantastiske år i Viborg HK, og jeg er utrolig glad og taknemmelig for, at klubben har prioriteret det menneskelige hensyn i den her situation og på den måde været med til at give mig muligheden for at sige ja til den store chance, jeg har fået."

Dermed slutter en lang og glorværdig håndboldkarriere for den hurtige ving, der har spillet 244 kampe i løbet af sine otte år for Viborg HK, hvor det er blevet til mere end 1000 scoringer.

Har altid ofret sig
"Det siger sig selv, at det her har været en svær beslutning for os. Som klub kunne vi godt have været kyniske og holde på, at Henriette ikke skulle nogen steder midt i sæsonen. Henriette har imidlertid altid givet 110 procent af sig selv, hver gang hun har været på arbejde for klubben," udtaler sportschef Susanne Munk Wilbek og understreger:

"I en situation, som betyder så meget for hende, har vi derfor valgt at lade de menneskelige hensyn veje højest, og give hende muligheden for at få en drømmestart på sin civile karriere."

Den tidligere landsholdsspiller nåede at vinde fem danske mesterskaber, fem pokaltitler og tre Champions League-titler med Viborg HK.