Første Flensburg-titel i syv år

16x9

Efter syv magre år har SG Flensburg-Handewitt igen vundet en håndboldtitel.

Danskerklubben slog fredag aften på hjemmebane bundesliga-rivalerne fra VfL Gummersbach 32-28 i det andet opgør i Cupwinners Cup-finalen, som er den mindste af de tre europæiske håndboldturneringer.

Men det gjorde ikke jubelen mindre blandt de 6300 tilskuere i den udsolgte Campushalle i Flensborg, da nordtyskerne fravristede Gummersbach titlen efter at have vundet det første opgør 34-33 for fem dage siden.

Gummersbach hang godt på
"Det er sensationelt og en fortjent afslutning på sæsonen," siger SG-direktør Holger Kaiser til nyhedsbureauet dpa.

Nordtyskerne kunne gå til pausen med en føring på 16-11, mens Gummersbach kun kortvarigt lå i front ved stillingen 2-4.

I anden halvleg fik sydtyskerne, som vandt turneringen i 2010 og 2011, mere gang i deres spil, men den svenske målmand Mattias Andersson sørgede med mange parader for, at forspringet holdt.

Dog halede Gummersbach knap et kvarter før slutfløjtet ind, så Flensborgs føring var reduceret til to mål, men da den danske højrefløj Lasse Svan Hansen scorede til 25-22, begyndte fansene at rejse sig op og fejre titlen.

Sølv i ligaen
Den danske landsholdsfløj Anders Eggert scorede næstflest mål for Flensborg, nemlig syv, hvoraf de tre blev sat ind på straffekast.

Hans landsholdskollega Lasse Svan Hansen er noteret for fem træffere, mens playmaker Thomas Mogensen scorede tre gange og Michael V. Knudsen lavede to mål.

Flensburg-Handewitt hentede sølv i Bundesligaen, som nok engang blev vundet af rekordmestrene fra THW Kiel. De har i weekenden mulighed for at vinde Champions League ved Final4-turneringen i Köln, hvor AG København også er med.