AG København gentager guldtriumf

16x9

AG København forsvarede DM_guldet i finalen mod BSV i anden finalekamp

Inden lørdagens finalekamp var det danske mesterskab reelt afgjort, efter AG København havde vundet første opgør med 30-19 mod Bjerrinbro-Silkeborg, men de forsvarende, danske mestre fra hovedstaden gjorde lørdag arbejdet helt færdig med en sejr på 22-21.

BSV bed dog godt fra sig og var i første halvleg foran med fem, men tættere på kom jyderne ikke på at vinde kampen mod AG København.

Efter 60 minutters kamp brød festen løs i Jyske Bank Boxen.

David langede ud efter Goliath
Efter et nederlag på 30-19 i den første DM-finale på hjemmebane lignede det på papiret en mere end umulig opgave for BSV at snuppe guldet for snuden af AG København, end det var for David at besejre Goliath. Jyderne gik dog ligeså friskt til opgaven som samme David.

Og måske det var gæsternes aggressive tilgang til kampen, der gjorde at håndboldens Goliath for en stund vaklede. Efter 12 minutter af første halvleg var gæsterne nemlig foran med 8-3. Audray Tuzolana smaskede bolden ind bag Kasper Hvidt i AGK-målet med et ordentligt drøn af en afslutning.

Spændingen udeblev dog reelt for de blåklædte københavnere spillede sig op og satte sig stille og roligt på løjerne i Jyske Bank Boxen. Efter første halvleg førte Bjerringbro-Silkeborg blot med ét mål. Stillingen hed 12-11 til BSV.

AG København vinder også anden kamp
I anden halvleg fulgtes holdene pænt ad. BSV fik et lille hul, men afstanden blev aldrig større end et par mål til AG København, som endda i slutningen af kampen bragte sig foran for første gang i kampen med 18-17.

BSVs angrebsspil var på dette tidspunkt gået helt i stå og selvom træner Carsten Albrektsen brokkede sig til spillerne, over, at de sløsede afslutningerne, så blev angrebsspillet ikke godt nok til at holde AGK væk.

De forsvarende danske mestre forsvarede dermed deres mesterskab. AG København vandt anden finalekamp med 22-21 og så brød festen løs i Jyske Bank Boxen.