Bak har 10 gode grunde til DM-afbud

16x9

Lars Bak stiller ikke til DM_enkeltstart torsdag aften _ læs hvorfor

Lars Bak vil blive savnet blandt de danske fans, når der torsdag aften skal køres om DM-titlen i enkeltstart ved Hammel.

Lotto-Belisol-rytteren har dog mange gode grunde til at springe over og spare kræfterne til DM-linjeløbet på søndag og Tour de France, som starter i slutningen af næste uge.

"Der er egentlig to grunde. For det første er der den dårlige taber­-mentalitet med, at jeg føler, at jeg ikke kan vinde. For det andet er der familiemæssige årsager," siger Lars Bak.

Hovedet er ikke 100 procent med
Men det er kun en brøkdel af de årsager, Lotto-rytteren har, til at springe enkeltstarten over på den hårde rute i Hammel.

"Så har jeg et motionsløb i morgen, og så er der DM på søndag, og jeg rejser tidligt onsdag morgen til Tour de France. Jeg er også lige kommet hjem fra Holland. Der går hurtigt meget tid med det."

"Jeg får heller ingen mekaniker op med udstyr, så der er en del praktiske ting i det. Hvis du ikke har hovedet 100 procent med, så skal du ikke stille op til en DM-enkeltstart."

Tredobbelt vinder
"Og en helt tredje ting er, at jeg kan få trænet godt igennem i denne uge. Jeg har trænet fire timer i dag, og nu skal jeg ud halvanden time mere. Jeg skal have nogle flere kilometer i benene inden Touren," siger Lars Bak.

Lars Bak vandt DM i enkeltstart i 2007, 2008 og 2009. Desuden vandt han DM-linjeløbet i 2005, og den titel går han målrettet efter igen på søndag.

"Jeg synes egentlig, at jeg har taget de DM-titler, jeg skal, i den disciplin. Man burde nok stille op, men det gør jeg ikke," siger Lars Bak.

Favoritterne til DM i enkeltstart er blandt andre Alex Rasmussen og Jakob Fuglsang