Tour-vraget Fuglsang: Uholdbart

16x9

Jakob Fuglsangs situation på Radioshack_Nissan er ikke holdbar

Torsdag demonstrerede Jakob Fuglsang på ny med en DM-titel i enkeltstart, at han burde være med i den Tour de France-trup, som hans hold Radioshack-Nissan netop har vraget ham til.

Den danske rytter er alt andet end tilfreds med sin arbejdsgiver, og han føler pludselig, at der er meget langt til det, han stiler efter: At være kaptajn i Tour de France.

"Der er langt fra slet ikke at være udtaget til Tour-holdet, og så til at kunne køre som kaptajn på Tour-holdet. På den måde er min situation ikke holdbar," siger Jakob Fuglsang.

Kigger nye veje
"Hvis man kigger på, at jeg har kontraktudløb i år, og jeg skal tænke på, hvor jeg gerne vil hen næste år, så giver det selvfølgelig ikke pluspoint i bogen hos Radioshack, at jeg ikke er med på Tour-holdet."

"I sidste ende gælder det om at opveje plusser og minusser. Men det er ikke sådan, at det er endeligt besluttet."

Med i bruttotruppen
Torsdag blev Silkeborg-rytteren dansk mester i enkeltstart for anden gang i karrieren. Han vandt også DM i Hobro i 2010.

Og for knap tre uger siden vandt danskeren Tour de Luxembourg. Men det var tilsyneladende ikke nok til en Tour-plads på Radioshack-Nissans hold, hvor alt er vendt på hovedet.

I den oprindelige bruttotrup var veteranen Chris Horner helt udeladt, mens Jakob Fuglsang var med. Men da den endelige udtagelse fandt sted, blev Horner hentet ind fra kulden, mens Fuglsang blev sorteper.

Stadig skuffet
"Selvfølgelig er jeg stadig skuffet over, at jeg ikke skal med til Touren. Men det kan jeg ikke ændre på nu. Jeg kan gøre mit arbejde og køre de løb, som de vil have mig til at køre."

"Så må vi se, hvad det kan blive til, men selvfølgelig er jeg skuffet. Jeg må bruge det konstruktivt, og vise dem, at det var det forkerte valg."

Der går mange rygter om krise på holdet. Er det ved at gå i opløsning?

"Jeg tror ikke, at det hele er ved at gå opløsning."

Uro på holdet
Mener du, at der er ro på holdet?

"Selvfølgelig er der ikke ro på holdet. Det kan I jo også se, at der ikke er," siger Fuglsang.

Danskeren holder alle døre åbne i forhold til en ny kontrakt fra 2013.

"Min manager taler med forskellige hold, og de begynder at melde sig på banen. De ved godt, at det er nu, de skal til at skrive under. Jeg er åben for alt.