Skandaleramt klub klar til CL

Der er gode nyheder til tyrkisk klubfodbold, efter at det europæiske fodboldforbund Uefa fredag har givet såvel storklubben Fenerbahce, som provinsklubben Bursaspor lov til at deltage i de europæiske klubturneringer.

Uefa udelukkede tidligere på foråret vicemesteren Fenerbahce fra deltagelse i næste sæsons Champions League-kvalifikation, fordi klubben er anklaget for at være indblandet i den store matchfixing-skandale, der har rystet tyrkisk fodbold.

Klubbens bestyrelsesformand, Aziz Yildirim, sidder fortsat i fængsel for sin formodede involvering i aftalt spil. Yildirim har dog hele tiden nægtet sig skyldig.

Karantæne ophævet
"Uefa's kontrol- og disciplinærkommission har afgjort, at vores klub kan deltage", skriver Fenerbahce på sin hjemmeside.

Samtidig får Bursaspor lov til at forsøge sig i den kommende sæsons Europa League, efter at den internationale sportsdomstol CAS har ophævet den karantæne, klubben tidligere blev tildelt.

Uefa havde udelukket klubben, fordi den mangler at betale overgangssummer på 300.000 euro, svarende til 2,2 millioner danske kroner, for tidligere spillerhandler. Bursaspor skal fortsat betale en bøde på 250.000 euro for sin overtrædelse af reglerne.