Dansk speedway-skuffelse i Polen

16x9

Nicki Pedersens håb om i denne sæson at vinde sin fjerde VM-titel i speedway bliver mere og mere svagt.

Efter en skuffende lørdag aften i polske Gorzow er Danmarks bedste kører nu dumpet ned på 4.-pladsen i den samlede stilling, hvor den amerikanske veteran Greg Hancock på førstepladsen nu er 15 point foran.

Præcis som i grand prixet i Parken for to uger siden lagde Nicki Pedersen ellers hårdt ud med fem point i de to første heat, men i de sidste tre blev det kun til to point, og dermed var semifinalechancen forduftet.

Slovakisk sejr
Det må betegnes som en stor skuffelse for fynboen, der ellers kørte på sin gamle hjemmebane i Gorzow, som han kender godt. Her måtte han se den unge slovak Martin Vaculik tage en overraskende sejr.

Og der skal ske store ting, hvis Nicki Pedersen fortsat er med i kapløbet om VM-titlen, når grand prix-sæsonen slutter den 6. oktober.

Med danske øjne var det i det hele taget svært at finde lyspunkter lørdag aften i det vestlige Polen. Hans Andersen, der ligesom Nicki Pedersen sluttede på syv point, kæmpede hæderligt, men kunne ikke sætte sig igennem, da det gjaldt.

For Kenneth Bjerre fortsatte en skrækkelig sæson med blot tre indkørte point og en placering som nummer næstsidst efter australske Chris Holder. Bjarne Pedersen var ikke meget bedre med fire point på 14.-pladsen.

Tidligere på ugen offentliggjorde landstræner Anders Secher, at han har sat gang i et generationsskifte på speedwaylandsholdet forud for dette års hold-VM. Det bliver et hold uden Bjarne Pedersen, Hans Andersen og Kenneth Bjerre.

Ingen af de tre formåede dog i Gorzow at bevise, at den beslutning er forkert.