DM-veteran vil udbygge rekorden

16x9

Nicki Sørensen må forvente et pænt pres på sine skuldre, når der søndag eftermiddag i Hammel skal køres om det danske mesterskab i landevejscykling.

Den 37-årige Team Saxo Bank-rytter har vundet DM fire gange, og han er forsvarende mester.

På den 10 kilometer lange rundstrækning, som skal køres 20 gange, vurderer han, at der er chancer for en forbedring af rekorden for flest vundne DM-titler.

"Jeg tror, at ruten ligger godt til mig. Jeg klager ikke. Jeg tror, den bliver hård, og jeg har kørt den for nogle år siden. Bakken gør lidt ondt, når man skal op over, og det skal vi så 20 gange," siger Nicki Sørensen.

DM passer godt til Nicki Sørensen
Sørensen har vundet DM-linjeløbet i 2003, 2008, 2010 og 2011. Chefen Bjarne Riis indtager andenpladsen i den statistik med tre titler.

"Jeg har været heldig og stærk samtidig. En type løb som DM er i virkeligheden mit favoritløb, fordi der sidder en isoleret gruppe med ikke alt for mange ryttere til slut - måske en 5-10 stykker.

"Det er der, jeg er stærkest. Og det er noget, der tit sker til et DM eller i et udbrud, hvor det skal afgøres mellem 5-10 mand. På den måde passer DM godt til mig.

Alle kører sin chance
Der uddeles ingen gaver fra Team Saxo Bank-kollegerne, fordi Nicki Sørensen mange gange har vist, at han er en sikker hest at spille på ved DM.

"Vi kører hver især for det. Det gør vi."

Spørgsmål: Så dine holdkammerater er også blandt de værste konkurrenter i morgen?

"Nej, vi opsøger chancen hver især, men vi er alle interesserede i, at det er en Saxo Bank-rytter, der vinder."

Spørgsmål: Har du mere kredit på kontoen, fordi holdkammeraterne ved, at du kan køre den hjem?

"Det skal du spørge de andre om, men det er ikke noget, jeg mærker. Jeg ønsker bare, at det er en holdkammerat, der vinder - hvis ikke det bliver mig," siger Nicki Sørensen.