Mekanisk drama gav Alonso sejren

16x9

Fernando Alonso udnyttede mekaniske fejl til at vinde i Valencia

Formel 1-køreren Fernando Alonso sørgede søndag eftermiddag for at give sine spanske landsmænd noget at glæde sig over midt i de økonomiske problemer, som landet befinder sig i lige nu.

På hjemmebane i Valencia vandt han i sin Ferrari årets ottende Formel 1-grand prix og bragte sig samtidig langt foran i VM-stillingen.

Det endda på trods af, at Alonso floppede kvalifikationen i Valencia totalt og måtte starte i 11. position. Aggressiv kørsel og uheld hos konkurrenterne betød imidlertid, at spanieren endte i front.

Mekanisk defekt itl Vettel
Den regerende verdensmester Sebastian Vettel lagde ellers ud med at indtage den position, han befandt sig i hele 2011, hvor han vandt 11 af 19 afdelinger.

Tyskeren dominerede fuldstændigt første halvdel af løbet i sin Red Bull-racer. Fra sin plads i pole position tog han fronten fra start og opbyggede så stor en føring, at han selv efter sit første pitstop stadig befandt sig på førstepladsen.

Men godt halvvejs i løbet var det slut for Vettel. Hans Red Bull-racer stod helt stille på grund af en mekanisk defekt, og en rasende Vettel måtte se Alonso køre sig i spidsen af løbet.

Hamilton udgik til allersidst
En ødelagt generator sendte herefter Romain Grosjean ud af løbet, og så var den på det tidspunkt førende i VM-stillingen, Lewis Hamilton, den alvorligste trussel mod Alonsos sejr.

Briten røg imidlertid af banen på næstsidste omgang efter en nærkamp med Pastor Maldonado, og så var vejen banet for en overraskende Alonso.

Dermed blev han den første kører i sæsonen, der formåede at vinde to løb, efter at de syv første afdelinger havde haft syv forskellige vindere.

En lille sejr til Schumacher
Fernando Alonso har 111 point på førstepladsen i VM-stillingen og har et stort forspring til konkurrenterne, fordi både Vettel og Hamilton udgik.

En anden lille sejr kunne den mangedobbelte verdensmester Michael Schumacher notere sig, da tyskeren med sin tredjeplads for første gang siden sit comeback sikrede sig en podieplads.