Danske aviser hårde ved Riis

16x9

De danske lørdagsaviser hårde ved Bjarne Riis

"Løgnen fra Herning", "Far har lø­jet", "Riis spiller hasard med CSC".

De danske lørdagsaviser går til stå­let i deres omtale af Bjarne Riis' tilståelse om brug af epo i en femårig periode i 90'erne.

Under rubrikken "Du snød os Bjarne" skriver Ekstra Bladets Lars Werge i sin kommentar, at "Indrømmelsen letter Riis for en gammel løgn ­ men den fri­tager ham ikke for skylden", og man opfordrer man Tour-vinderen fra 1996 til at returnere den gule trøje.

BT hæfter sig ved en selvmodsigelse, som man ikke uden videre køber.

"Med vanlig klodsethed fik han også sagt, at han var stolt af sine resultater, selv om han ikke var kommet helt ærligt til dem. Den sætning lover ikke godt for fremtiden", skriver man.

I modsætning til BT stiller Berlingske Tidende et stort spørgsmålstegn ved Riis' fortsatte rolle i cykelsporten.

"Man kan naturligvis med rette stille spørgsmålstegn ved, om man kan stole på Ørnen, når det gælder hans nutidige rolle i cykelsporten... Viser der sig blot den mindste sprække, den mindste løgn omkring CSC-holdet med udgangspunkt i den kompromitterede holdejer, så vil den allersidste væg i det allerede sammenstyrtede korthus falde", skriver avisen.

Af de store aviser anlægger Jyllands-Posten den mest forsonlige tone i forhold til CSC-bossen.

"Den personlige tilfredsstillelse ved at overskride egne fysiske grænser indgår i en farlig symbiose med de økonomiske muligheder for at grundlægge en tilværelse med økonomisk frihed... Glorien er pillet af helten, der endelig har tilstået sin skyld. Men han har ageret og manøvreret i en verden, der på det nærmeste har tryglet om at blive bedraget", skriver avisen.

I Politiken hæfter Rasmus Bech sig ved, at Bjarne Riis nærmest virkede kold under den lange seance i Lyngby fredag.

Under rubrikken "Dopingmandens angerløse undskyldning" skriver han "....Bjarne Riis, der var den mindst svedende i lokalet og som hverken så angrende eller lidende ud".

Et andet sted i avisen kan man læse rubrikken "Løgnen er landet".