LPS: De udsatte mænd i sort

Det kan være farligt at være dommer. I de lavere fodboldrækker er vold og trusler blevet en del af dommernes hverdag.

Det kan være et farligt job at være dommer. I de lavere fodboldrækker er vold og trusler blevet en del af dommernes hverdag.

"Det er ved at være ekstremt, og det er for længe siden gået over stregen," siger Bjarne Nigaard, formand for Københavns Fodbold-Dommerklub.

Alene i år har der været flere end 20 sager om vold mod dommere i København. Men tendensen er den samme over hele landet. Og det kan få store konsekvenser for dansk fodbold, der allerede nu mangler dommere.

"Der er noget ulogisk i, at vi bruger mange ressourcer - både menneskelige og økonomiske - på at uddanne dommere, og så stopper de, fordi virkeligheden er, som den er," siger formanden for Dansk Fodbolddommer Union, Jørn West Larsen.

LPS konfronterer Allan Hansen, formand for Dansk Boldspil Union, med problemerne direkte i studiet.

Københavnske anlæg forfalder stadig
Hovedstadens politikere drømmer store drømme om OL til København. Men rundt om i byens idrætsanlæg og -haller er drømmene mere beskedne.

Valby Idrætspark er ét af mange københavnske anlæg, der forfalder. Og her har formanden for brugerbestyrelsen ikke set skyggen af de 13 millioner kroner, han er blevet lovet:

"Hver gang der er aftalt et møde med kommunen, bliver det aflyst. Det er vi naturligvis stærkt utilfredse med," siger Jim Voss.

For tre år siden var LPS på rundtur i de udslidte københavnske idrætsanlæg. Siden da er der bevilget millioner af kroner og taget hul på renoveringen. Men mange anlæg er fortsat i forfald.

"Hvis landets kommuner spiller i første division, hvad angår idrætsfaciliteter i Danmark, så ligger Københavns Kommune i fjerde division," siger økonom Henrik Sørensen fra Dansk Byggeri.

LPS-update om virkeligheden for de mange - i en by, der hĂĄber pĂĄ OL for de fĂĄ.

LPS torsdag den 20. september kl. 22.40