Atletik

Joachim B. indstiller karrieren

Den kendte og feterede kuglestøder Joachim B. Olsen indstiller nu sin karriere som aktiv kuglestøder. Det oplyste han selv på et pressemøde onsdag i Århus.

Årsagen er, at Joachim B. Olsen gennem længere tid har været plaget af skader i blandt andet ryggen. Derfor er den 32-årige atlet tvunget til karrierestoppet.

"Siden min diskusprolaps tidligere i år har jeg trænet og kæmpet hårdt for at følge min drøm om at have stoppet efter OL i 2012 i London. Desværre føler jeg, at med de skader, jeg har haft det seneste år, senest en diskusprolaps, har kroppen sagt stop," siger Joachim B. Olsen i en pressemeddelelse.

Fakta om Joachim Brøchner Olsen:

  • Født: 31. maj 1977
  • Klub: Århus 1900.
  • Tidligere klubber: Aalborg AK.

Personlig rekord: 21,61 meter, dansk rekord.

Internationale medaljer: Bronze EM-inde 2007, bronze EM 2006, bronze VM-inde 2006, guld EM-inde 2005, bronze OL 2004, bronze VM-inde 2004, sølv EM 2002 og sølv EM-inde 2002.

Joachim B. Olsen, der også er kendt for at deltage i TV 2's "Vild med dans", nåede i sin karriere blandt andet at vinde OL-bronze i 2004, men ved sidste års OL i Beijing nåede han ikke finalen i kuglestødskonkurrencen.

I april blev han ramt af en diskusprolaps, der var med til at fremskynde beslutningen om et karrierestop.

Joachim B. Olsen har også engageret sig i idrætsudøvernes faglige kamp som formand for Dansk Elitesportsudøveres Forening.