OL London 2012

Græsk OL-atlet smidt hjem for racisme

Den græske trespringer Voula Papachristou må glemme drømmen om at bringe medaljer med hjem fra OL i London.

Onsdag besluttede den græske olympiske komité at ekskludere hende fra landets trup efter en upassende kommentar på Twitter.

"Med så mange afrikanere i Grækenland kan vestnil-myggene i det mindste spise hjemmelavet mad," skrev den 23-årige atlet ifølge Reuters.

Skammer sig over sagen

Den græske olympiske komité havde imidlertid meget svært ved at se det humoristiske i atletens kommentar og har derfor besluttet at sende hende hjem, selv om kommentaren både er blevet slettet og beklaget af trespringeren.

"Jeg ønsker på det kraftigste at beklage en uheldig og smagfuld vits, jeg har lagt ud på min personlige Twitter-konto. Jeg skammer mig over det. Jeg har aldrig ønsket at fornærme nogen eller undertrykke menneskerettighederne," skriver hun på Facebook ifølge nyhedsbureauet dpa.

"Min drøm er forbundet med de olympiske lege, og jeg kunne på ingen måde deltage, hvis jeg ikke respekterede deres værdier. Derfor kunne jeg aldrig tro på diskrimination mellem mennesker og racer," skriver Voula Papachristou.

Myggen har spredt sig til Europa

Men grækerens ord strider ifølge landets olympiske komité imod "den olympiske bevægelses værdier og idéer, forklarer formanden for komitéen, Isidoros Kouvelos, og derfor må hun rejse hjem.

"Hun viste ingen respekt for basale olympiske værdier, og derfor er hun ude. Hun begik sit livs største fejltagelse, og vi betaler for vores fejltagelser," siger Isidoros Kouvelos ifølge græsk TV.

Den virus, som vestnil-myggene spreder, blev første gang identificeret i Uganda, men har i de senere år spredt sig til både Nordamerika og Europa. Virusen er potentielt dødelig og har denne sommer kostet en mand livet i Grækenlands hovedstad, Athen.