Atletik

Her er de bedste OL-citater

Med den enorme mediebevågenhed under de olympiske lege i London er de fleste pip fra atleterne blevet optaget. Her er en liste over nogle af de sjoveste, mest frustrerede eller bidende sarkastiske citater fra dagene i London.

- Jeg er den største, levende atlet. Usain Bolt efter sine sejre på 100 meter og 200 meter.

- For et år siden var jeg ikke sikker på, jeg fortsat ville være i live. Det er en sejr bare at være her og snakke med jer. Den tjekkiske badmintonspiller Petr Koukal mindre end to år efter at have fået konstateret testikelkræft.

- Had ikke spilleren, had spillet. Danske Jan Ø. Jørgensen gav sin mening om den skandale, der sendte otte damedoublespillere ud af den olympiske turnering.

- Vores modstandere var bedre end os, og vi må ønske dem tillykke og gøre os klar til vores næste konkurrence. På pubben. Tjekkiske Filip Dvorak, som ror kano.

- Løbet var noget lort. Der er ingen grund til at have en Porsche, hvis du ikke ved, hvordan du skal køre den. Den norske roer Olaf Tufte efter en mindre god placering i mændenes singlesculler.

- De udtog mig til en dopingtest. De kan ganske enkelt ikke forstå, at sådan en fantastisk krop kan bygges uden brug af forbudte stoffer. Tredobbelt olympiske mester i vandpolo Zotan Szecsi fra Ungarn.

- Der var ikke noget pres. Du skulle spille i mit land, så ville du opleve pres. De kaster sten efter dig. Kroatiske Ivano Balic efter nederlaget til Frankrig i håndboldsemifinalen.

- Jeg er klar til at bryde med alle. Hvis den engelske dronning kom ud på måtten, ville jeg formentlig lave et dobbelt bentag på hende. Overstadig amerikansk bryder Jason Burrough efter han vandt OL-guld.

- Min mor plejede at sige til os om morgenen: "Carl tag dine sko på, Oscar tag dine proteser på". Så jeg er vokset op med ikke rigtig at tænke over mit handicap. Jeg voksede op og tænkte, jeg havde anderledes sko. Den sydafrikanske løber Oscar Pistorius med kælenavnet Blade Runner.

- Jeg så tavlen med nummer 31 og tænkte, min bror havde fået en straf. Jeg tænkte: "Hvilken idiot du er, Alistair, du har fået en straf". Så kiggede jeg ned på min arm og fandt ud af, jeg var nummer 31. Lillebror Jonathan Brownlee, som vandt bronze i triatlon trods en straf på 15 sekunder undervejs i løbet. Storebror Alistair tog guld.

- Jeg håber, den her medalje inspirerer børn derhjemme til at lægge pistoler og knive og i stedet at tage et par løbesko på. Hvis de gør det, bliver jeg den lykkeligste mand i verden. Erick Barrondo efter han vandt Guatemalas første OL-medalje nogensinde. Han tog sølv i 20 kilometer kapgang.

- Der er så mange mennesker, som gerne vil starte med at ro, fordi jeg kom med til OL. Vi starter, når jeg kommer tilbage. Vi skal bare lige vente på, at bådene kommer. Nigers roer Hamadou Djibo trænede kun i tre måneder op til legene i London for at være med i mændenes singlesculler - men aldrig i sit eget land, som ligger inde midt i Afrika.

- "Inspirer en generation" er vores motto. Ikke nødvendigvis "Lav en generation", hvilket ellers er noget, de nogle gange begynder på i den olympiske landsby. Londons farverige borgmester, Boris Johnson, lovpriste den energi, som atleterne dukkede op med ved legene - og uddelte 150.000 kondomer til dem.