Atletik

E-sport bliver en del af Dansk Atletik Forbund

Dansk Atletik Forbund har optaget E-sport Danmark i forbundet. Det betyder blandt andet, at computerspil bliver en disciplin til næste års Skole OL.

For første gang i Danmark indgår idræt og gaming et formelt samarbejde.

Torsdag offentliggjorde Dansk Atletik Forbund nemlig, at E-sport Danmark er optaget som associeret medlem.

- Vi tror, at vi hver især kan lære meget af hinanden, siger direktør i Dansk Atletik Forbund, Jakob Larsen, i en pressemeddelelse.

Fakta om e-sport

 • E-sport er en sammentrækning af ordene elektronisk sport.
 • Det er computerspil, der dyrkes som konkurrence ligesom gængse sportsgrene som fodbold og håndbold.
 • Danmark er et af de lande, der har flest professionelle i forhold til landets størrelse.

- Vi har drevet organisationsarbejde i mere end 100 år, og har mange års erfaring med frivilligt foreningsarbejde i en ganske kommerciel idrætsverden, hvilket vi forventer vil være et godt udgangspunkt for modningen af e-Sport i Danmark i de kommende år.

Også Danske Spil satser stort på computerspil, som I kan se i klippet øverst.

Aftalen handler ikke kun om vidensdeling og samarbejde omkring idéudvikling. E-Sport vil som led i aftalen også blive en del af i programmet for næste års Skole-OL.

- Skole OL har siden starten i 2009 bestået af atletik, hvilket jo gav mening, da hele fundamentet for OL er netop atletik. Men vi har længe haft et ønske om at udbrede Skole OL til flere idrætsgrene.

- Det sker i 2017, og e-Sport bliver altså en af de nye aktiviteter, som kommer på programmet i 2017, siger Jakob Larsen.

E-sport Danmark er organisationen for dem, som elsker at spille på PC, konsol eller andre spilplatforme.

E-Sport Danmark skriver på sin hjemmeside, at de forsøger at sikre et socialt omdrejningspunkt for gaming i Danmark. Blandt sine mål har E-Sport Danmark, at der i Danmark bliver skabt trygge rum, som på sigt vil skabe nogle af verdens bedste e-Sportsatleter.

Tidslinje: E-sportens historie

 1. 1972

  1. De første skridt

   Den første konkurrence i computerspil afholdes på Stanford University Dengang spillede udøverne mod hinanden på arkadespillemaskiner.

 2. 1980

  1. Tusindvis samles for første gang

   En af de første store konkurrencer i computerspil afholdes i USA. Over 10.000 personer kæmper i spillet Space Invaders om at vinde konkurrencen.

 3. 2000

  1. Kæmpe turneringer opstår

   To af de største internationale turneringer ser dagens lys. World Cyber Games og Electronic Sports World Cup samler tusinde af e-sportsudøvere og slår i årene efter årtusindeskiftet tonen an for de store turneringer.

 4. 2004

  1. Nationalsport i Sydkorea

   Flere end 100.000 tilskuere følger finalen i en turnering i spillet StarCraft. Samtidig er e-sport blevet en stor tilskuersport og nationalsport i Sydkorea.

 5. 2007

  1. Dansk forbund fødes

   Paraplyorganisationen E-sport Danmark stiftes. Formålet er at skabe et foreningsliv og udbrede e-sporten i Danmark. I årene efter dukker de første e-sportsforeninger op.

 6. 2014

  1. E-sport på skoleskemaet

   Vesterbølle Efterskole opretter, som den første skole i Danmark, et e-sportsfag for eleverne. I de efterfølgende år følger en række andre efterskoler trop, men også folkeskoler og videregående uddannelser opretter e-sport som fag.

 7. 2016

  1. E-sport optages i DAF

   Dansk Atletik Forbund optager e-sport i forbundet. Det resulterer blandt andet i, at e-sport kommer på programmet i Skole OL.

  2. Store investeringer i Danmark

   Der investeres millioner af kroner i dansk e-sport. Blandt andet satser erhvervsmændene Tommy Ahlers og Lars Seier på de to Counter-Strike hold Astralis og Tricked.