Smadrer dansk rekord: 18-årig dansker klar til OL

Den unge Anna Emilie Møller har klaret OL-kravet i 3000 meter forhindring og bliver indstillet til OL.

Danmark kan se frem til at få en ekstra atletikudøver med til sommerens OL i Rio de Janeiro, da det unge talent Anna Emilie Møller højst uventet har indfriet OL-kravet.

Ved et stævne i Finland kappede den 18-årige atlet næsten hele ni sekunder af sin danske rekord på 3000 meter forhindringsløb, og hun leverede en tid på ni minutter, 41 sekunder og 42 hundrededele af et sekund.

Dermed satte Anna Emilie Møller dansk rekord på distancen for tredje gang i denne sæson. Hun kom også klart under OL-kravet, som lød på 9.45,00 minutter.

Teenagerens bedrift onsdag rakte til en tredjeplads ved stævnet i Finland, og hun var nervøs, før det gik løs.

- Jeg var bange og nervøs i starten af løbet. Men efter to runder kom jeg ind i rytmen. Det sidste stykke tænkte jeg: Jeg skal bare sikkert i mål, siger Anna Emilie i en pressemeddelelse fra Dansk Atletik Forbund (DAF) med henvisning til det seneste rekordløb, hvor hun kiksede passagen over den allersidste forhindring.

Anna Emilie Møller er endnu ikke officielt udtaget, men hun kan se frem til at blive indstillet som dansk atletiks syvende deltager ved OL. Foreløbig er seks danske atleter udtaget.

Det er Sara Slott Petersen, Andreas Bube, Stina Troest, Abdi Ulad, Anna Holm Baumeister og Jessica Draskau-Petersson.

Anna Emilie Møller stiller ikke op ved EM i atletik, der begynder i Amsterdam 6. juli. I stedet deltager hun ved U20-VM i polske Bydgoszcz fra 19. juli.