Rio 2016

Kender du dem her? Her er OLs ukendte storfavoritter

De er ikke lige så berømte og feterede som Usain Bolt, Michael Phelps og Neymar, men under OLs øverste lag finder man en række kæmpe favoritter.

Navnene giver måske ikke genlyd på samme måde som OLs absolutte superstjerner, men de er næsten mere sikre på guld end legenes mest profilerede navne.

I nogle af OLs mindre sportsgrene finder man i hvert fald en række storfavoritter. Vi har her samlet en liste over de store OL-favoritter, som man måske ikke lige kender.

I videoen over artiklen kan du se den svenske svømmer Sarah Sjöström besejre danske Jeanette Ottesen.

OLs store ukendte stjerner

Katinka Hosszu

Katinka Hosszu.

Svømmer

Jerndamen fra Ungarn er femdobbelt verdensmester i svømning og er samtidig indehaver af en række verdensrekorder.

Hosszu gør sig primært på de korte distancer og stiller op på fem længder i det olympiske svømmebassin. Størst favorit er hun dog på 200 og 400 meter medley, hvor det nærmest kun er en skade, der kan holde hende fra at komme først i mål.

Foto: ANDREW BOYERS / Scanpix Denmark

Renaud Lavillenie

Renaud Lavillenie.

Stangspringer

Der er næsten garanti for fransk guld, når mændenes stangspringskonkurrence går i gang på det olympiske stadion i Rio.

Den forsvarende guldvinder Renaud Lavilllenie har været ekstremt højtspringende på det seneste. For to år siden satte han ny verdensrekord i standspring, da han som den første nogensinde kom op på 6,16 meter.

Den 29-årige franskmænd får formentligt størst konkurrence af canadieren Shawnacy Barber, der som den eneste anden deltager end Lavillenie har formået at springe over seks meter.

Foto: Eddie Keogh / Scanpix Denmark

Sarah Sjöström

Sarah Sjöström.

Svømmer

Det svenske svømmefænomen Sarah Sjöström går efter fire guldmedaljer under OL, hvor hun stiller op på fire af de korte distancer.

Størst favorit er hun på 100 meter butterfly, hvor hun blandt andre skal dyste om medalje med danske Jeanette Ottesen.

Selvom svenskeren stadig kun er 22 år, så deltager hun ved sit tredje OL, men har dog stadig den første medalje til gode – og mon ikke hun formår at hive den i land i Rio? 

Foto: Henning Bagger / Scanpix Denmark

Almaz Ayana

Almaz Ayana.

Langdistanceløber

Den etiopiske langdistanceløber Almaz Ayana kommer til Rio i absolut topform. I juni løb hun historiens næst hurtigste fem kilometer hos kvinderner, da hun gennemførte de fem kilometer på 14 minutter og 13 sekunder.

Den 24-årige superløber stiller op i både 5000 meter og 10000 meter til legene, og hun er kæmpe guldfavorit på begge distancer.

Foto: ANDREAS SOLARO / Scanpix Denmark

Sandra Perkovic

Sandra Perkovic.

Diskoskaster

Den tidligere dopingdømte Sandra Perkovic løber med al sandsynlighed med guldet hos kvindernes diskoskast. Den 27-årige kroat har ryddet bordet for guldmedaljer i de senere år og er også forsvarende OL-guldvinder i disciplinen.

Tidligere på året kastede Perkovic 69,97 meter, da hun sikkert tog sig af guldmedaljen ved EM i Amsterdam.

Foto: MICHAEL KOOREN / Scanpix Denmark

Pawel Fajdek

Pawel Fajdek.

Hammerkaster

Polakken Pawel Fajdek sidder tungt på hammerkasttronen i disse år og går ind til OL som massiv favorit. Den dobbelte verdensmester har smidt den forsvarende OL-mester Krisztian Pars af pinden som verdens bedste til at kaste en hammer.

Senest tog Fajdek guld ved EM i atletik tidligere på sommeren, ligesom han har stået for årets 10 længste kast af alle atleter.

Foto: MICHAEL KOOREN / Scanpix Denmark

Ashton Eaton

Ashton Eaton.

10 kæmper

Der har ikke været meget slinger i valsen fra den amerikanske 10 kæmper Ashton Eaton i de seneste år. Den alsidige atlet er forsvarende olympisk mester og verdensmester ved både indendørs og udendørs 10 kamp.

Amerikaneren ejer 10 kampens rekord for flest samlede point, da han sidste år scorede hele 9045 point ved de udendørs verdensmesterskaber i Beijing.

Eaton er blevet kaldt verdens bedste atlet, og han kommer med stor sandsynslighed til at tage sin anden OL-guldmedalje ved OL i Rio.

Foto: ANDY LYONS / Scanpix Denmark

Claressa Shields

Claressa Shields.

Bokser

Ved legene i London i 2012 blev Claressa Shields den første amerikanske kvindelige bokser til at tage guld, og hvis alt går som forventet, så gentager den 21-årig hardhitter successen, når hun stiller op i kvindernes mellemvægtklasse.

Shields imponerende rekord lyder på 74 sejre i 75 kampe, hvoraf 18 har været på knock out. Senest tog hun sig af VM-guldet tidligere på året.

Foto: MARK BLINCH / Scanpix Denmark

Lisa Carrington

Lisa Carrington.

Kajakroer

Dronningen af enerkajakens 200 meter distance hedder i disse år Lisa Carrington og kommer New Zealand.

Carrington er forsvarende guldvinder fra legene i London på sprintdistancen og er storfavorit i disciplinen. Udover 200 meteren stiller Carrington også op på 500 meter sprinten, hvor hun dog kan se frem til hård konkurrence fra ungareren Danuta Kozák.

Foto: ARMANDO FRANCA / Scanpix Denmark