Rio 2016

Russisk whistleblower har fået sin Wada-konto hacket

Yuliya Stepanova, der hjalp til at afsløre doping i Rusland, er blevet hacket, meddeler Wada.

Den russiske whistleblower Yuliya Stepanova har fået hacket sin konto hos Det Internationale Dopingagentur, Wada.

Det er sket i forbindelse med cyberangreb, meddeler Wada.

- Nogen, som ikke er Stepanova, har haft adgang til hendes konto. Wada lukkede kontoen øjeblikkeligt for at undgå yderligere adgang og har oplyst hende om situationen, lyder fra Wada ifølge nyhedsbureauet dpa.

Den russiske 800 meter-løber har været en af de mest omtalte russiske sportsudøvere, efter hun fungerede som whistleblower og medvirkede til at afsløre det omfattende, statskontrollerede dopingbrug i Rusland.

Som belønning forventede hun at få grønt lys til at deltage ved OL i Rio, men det blev ikke tilfældet.

To gange opfordrede hun Den Internationale Olympiske Komité (IOC) til at give hende en OL-billet, så hun kunne stille op som neutral atlet, som hun tidligere var blevet lovet som en tak for sit detektivarbejde. Uden held.