Rio 2016

Fra jubel til ærgrelse på et splitsekund - men så kom regelbogen frem

Højdespringeren Robbie Grabarz nåede lige at juble, inden overliggeren faldt ned. Men her havde dommeren allerede godkendt springet.

I nattens højdespringskonkurrence måtte dommerne have regelbogen frem efter en noget speciel situation.

På højden 2,33 meter kom engelske Robbie Grabarz over, men overliggeren fortsatte med at hoppe. Det lignede, at den blev liggende, og derfor jublede han, mens dommeren hævede det hvide flag som tegn på et godkendt spring.

Men hans jubel blev på et splitsekund ændret til ærgrelse, da overliggeren røg ned.

Det hvide flag er løftet, mens overliggeren falder ned.

- Til venstre kommer det hvide flag op som et godkendt spring. Så falder den (overliggeren, red.) ned. "Hov, jeg godkender ikke". Det kan man ikke. Hun tænker: "Gid, jeg havde holdt flaget nede. Der kommer en diskussion ud af det her," sagde TV 2 SPORT's atletikekspert Jens B. Christensen umiddelbart efter.

Og ganske rigtigt. Robbie Grabarz havde også selv set det hvide flag, så han gik over til dommerne for at argumentere for sin sag.

Derfor måtte dommerne have regelbogen frem for at finde ud af, hvad de skulle gøre.

Regelbogen blev fundet frem.

Efter de resterende atleter havde sprunget i runden, kom dommerne tilbage til Grabarz og orienterede ham om, at når det hvide flag havde været oppe, så var springet godkendt. I sidste ende var det lige nøjagtig ikke nok for englænderen.

Bohdan Bondarenko fra Ukraine tog nemlig bronzemedaljen. Begge deltagere var kommet over 2,33 meter, men en tidlig fejl fra englænderen kostede ham dyrt.

- Jeg lavede en fatal fejl på 2,25m, og det kostede mig en medalje, men jeg er stolt af at slutte som nummer fire ved de olympiske lege. Selvom det er den mest ondskabsfulde placering, siger Grabarz til engelske BBC Sport.

Derek Drouin fra Canada vandt guld med 2,38 meter, mens Mutaz Essa Barshim fra Qatar tog sølvet på 2,36 meter.