Rio 2016

Tyske tvillinger løb over målstregen hånd i hånd: Nu får de hug af deres forbund

De tyske tvillinger Anna og Lisa Hahner afsluttede maratonløbet på en helt speciel måde, som mødte stor kritik fra deres eget atletikforbund.

Det lignede en uskyldigt og nærmest perfekt afslutning på kvindernes maraton for Lisa og Anna Hahner.

På de sidste 50 meter tog de tyske tvillinger og træningspartnere hinanden i hænderne og krydsede målstregen side om side.

Deres primære mål var at skabe opmærksomhed fra medierne

Thomas Kurschilgen, formand for det tyske atletikforbund

Noget som formentlig varmede hjerterne hos dem, som så dem komme i mål. Bare ikke i deres hjemland.

- Hahner-tvillingerne sluttede 21 minutter efter vinderen og 15 minutter fra deres bedste resultat. Det så ud som som, de gennemførte et sjovt løb og ikke et olympisk maraton, lød den skarpe melding fra formanden for det tyske atletikforbund, Thomas Kurschilgen ifølge News.com.

Det tyske atletikforbund var ikke tilfreds med denne afslutning på marathonløbet.

Begrundelsen var, at hvis de havde givet alt, hvad de havde, ville de ikke have sluttet side om side med smilende ansigter efter et maraton. Noget som han uddybede i en mail til New York Times.

- Sejr og medaljer er ikke det eneste mål. Men hver en atlet til OL burde være motiveret til at demonstrere hans eller hendes bedste optræden og sigte mod det bedste resultat.

- Deres primære mål var at skabe opmærksomhed fra medierne. Det er det, vi kritiserer, skriver han.

De tyske tvillinger fortæller selv på deres Facebookside, at de blot ønskede en dele et øjeblik, som de aldrig ville opleve igen.

- Nummer 81 og 82. Det var bestemt ikke, hvad vi håbede på. Om vi er tilfredse? Nej. At krydse målstregen? Under alle omstændigheder et af vores største sportsøjeblikke.

Platz 81 und 82. Definitiv nicht das, was wir uns erhofft haben. Ob wir zufrieden sind? Nein. Das Überqueren der...

Posted by Hahnertwins - Anna Hahner und Lisa Hahner on Monday, August 15, 2016

Anna Hahner uddybede deres holdning i en mail til New York Times, hvor hun beskriver, at hele situationen var spontan.

- Lisa var aldrig langt væk fra mig. Efter 40 kilometer gav jeg alt, hvad jeg havde, og 300 meter fra stregen kom jeg op på siden af hende. Det var et magisk øjeblik, at vi kunne slutte dette marathon sammen. Vi tænkte ikke på, hvad vi lavede.

Udover tyske og nordkoreanske tvillinger var der for første gang i OL's historie også deltagelse af trillinger. Det drejede sig om Leila, Liina og Lily Luik fra Estland.

Mens Leila og Lily kom ind i henholdsvis 114. og 97. bedste tid, formåede Liina ikke at gennemføre.