Rio 2016

Sara Slott: Sådan inspirerede Blume mig til at vinde sølv

Sara Slott fortæller, at OL-sølvmedaljen blev hentet med inspiration fra svømmeren Pernille Blume.

Svømmeren Pernille Blume var en stor inspiration for Sara Slott Petersen, som vandt OL-sølv i 400 meter hæk.

Det fortæller den danske atletikstjerne efter sin flotte medalje, som var nummer 13 for Danmark indtil videre ved legene i Rio.

Blume vandt tidligere ved legene guld i 50 meter fri.

- Det føles sgu meget godt. Det var fedt. Blume inspirerede mig meget. Hun var meget anderledes end mange af de andre svømmepiger. Hun var meget positiv og åben i dagene op til hendes løb.

- Det var sindssygt inspirerende det der med at prøve at være i balance og overbevise sig selv om, at så er det heller ikke vigtigere, siger Sara Slott.

Ikke liv og død

Den mere afslappede tilgang til finalen hjalp, og det var lige før, at vinderen Dalilah Muhammad pludselig var mulig at hente.

- Det kunne være fedt at få en medalje, men det gælder ikke liv eller død. Det gør bare, at man kan slappe lidt mere af. Blume viste det på fornemste manér. Jeg prøvede at gøre det efter, og det lykkedes næsten.

- Jeg havde det faktisk rigtigt godt. Sidste gang var jeg næsten ved at grave mig ned af nervøsitet, men det var godt denne gang, siger Sara Slott.

Danskeren fik en god start og var med i kampen om sejren indtil sidste hæk, hvor det hele næsten var ved at kikse.

- Jeg var overraskende afslappet lige indtil sidste hæk. Da gik det op for mig, hvad det var, jeg var i gang med. Så mistede jeg lige fokus. Men jeg fik heldigvis hevet den hjem alligevel.

- Jeg kunne se, at jeg havde bedre drive end hende, der førte. Jeg tænkte: Nu kører du på og ser, om du kan fange hende. Men så tøvede jeg et lille sekund, og det var ikke bevidst, siger Sara Slott.

Var lige ved at gå galt

På opløbsstrækningen var det tydeligt at se, at Sara Slott mistede et skridt, og flere af de andre rivaler kom hurtigt bagfra og kunne måske lugte muligheden for at indhente danskeren.

- Jeg tænkte, det er løgn. Det gør du bare ikke. Jeg vidste, det kostede tid. Og jeg landede lidt mere tungt.

- Og når man gør det med 50 meter igen og med syre helt op til ørerne, så kan det være svært at komme op i gear igen. Det lykkedes, men der skulle graves dybt, forklarer hun.