Atletik

Dansk løbefænomen slår 18 år gammel rekord i Eremitageløbet

Anna Emilie Møller satte alle konkurrenterne til vægs, da hun både snuppede sejren og løbsrekorden ved årets udgave af Eremitageløbet.

Løbetalentet Anna Emilie Møller bliver ved med at imponere, og hver gang hun stiller til start, må gamle rekordindehavere ryste lidt i bukserne. 

Denne gang var det en 18 år gammel løbsrekord i det historiske Eremitageløb, der stod for fald. Anna Emilie Møller fightede hele vejen over målstregen og kunne falde om af udmattelse vel vidende, at hendes tid nu bliver den, de andre kommer til at jagte. 

- Det er helt vildt. Jeg havde overhovedet ikke regnet med, at jeg kunne løbe en løbsrekord. Specielt ikke på sådan en kold og blæsende dag, lød den umiddelbare reaktion fra Anne Emilie Møller.  

Og faktisk kommer præstationen lidt bag på hovedpersonen selv. 

- Jeg forstår det slet ikke, hvordan det kan lade sig gøre. Jeg troede, den der løbsrekord var lidt urørlig for mig. 

Det tog 43 minutter og 45 sekunder at tilbagelægge de 13,3 kilometer omkring Eremitageslottet. En tid der var 14 sekunder bedre end den hidtidige rekord. 

Men det traditionsrige løb i Dyrehaven nord for København var allerede inden rekorden et løb, der stod den unge løber nær. Det var nemlig her, at hun for tre år siden fik sin løbsdebut med holdkammeraterne fra Blovstrød Løverne. 

- Det er blevet en tradition. Der er en fed stemning herude. Det er et fedt løb, siger Anna Emilie Møller. 

Anna Emilie Møller har i denne sæson deltaget i flere store internationale mesterskaber med OL i Rio som højdepunktet. Nu venter de sidste måneder af juniortilværelsen, inden det kapitel er slut efter nytår. 

Hos herrene var det som ventet Abdi Ulad, der genvandt titlen i overlegen stil. Det var tredje gang OL-maraton-løberen var hurtigst ved Eremitageløbet.