Atletik

OL-sølvvinder tror på dansk stortalent: Det er jo helt fænomenalt

Med bare 19 år på bagen er Anna Emilie Møller et af dansk atletiks største håb for fremtiden. OL-sølvvinderen Sara Slott tror i hvert fald på hende.

Et forsøg i TV 2 SPORT's magasin SportsLab slog endnu engang Anna Emilie Møllers enestående potentiale i fast.

Den 19-årige løber var med i en test på Københavns Universitet, hvor hun fik målt det højeste kondital nogensinde på universitetet. Resultatet var 72, og sammenlignet man det med for eksempel verdensrekordholderen i marathon, Paula Radcliffe, så var hendes kondital som 19-årig på 70.

Hun har fysikken, så nu skal hun også bevise, at hun har hovedet. Det tror jeg også, hun har

Sara Slott, OL-atlet

Læg dertil, at Anna Emilie Møller først begyndte at løbe for alvor for tre år siden. Alligevel kvalificerede hun sig til OL i Rio i 3.000 meter forhindringsløb i sit bare fjerde officielle løb på distancen.

- Anna er meget disciplineret og dedikeret. Jeg har sjældent mødt nogen med så megen selvdisciplin, siger den danske OL-sølvvinder i 400 meter hækkeløb Sara Slott.

- Det er jo helt fænomenalt. I løbeverdenen vidste vi selvfølgelig ikke, hvad hendes kondital præcis var, men det kommer ikke som nogen overraskelse, at hun har et kæmpe talent. Ellers klarer man ikke OL-kravet i en disciplin, man kun har prøvet et par gange.

- Det er sjovt for hende at få tal på, men os, der er i miljøet og har været omkring hende, har jo ikke været i tvivl om, hvad det er for en fysik, hun har. For mit vedkommende er kondital ikke noget, jeg går vældig meget op i, for det er ikke relevant for mig. Men jeg har også læst sammenligningerne, og det er jo vanvittigt imponerende højt.

Anna Emilie Møller blev opdaget, da hun som 16-årig tilmeldte sig efterskolernes DM og løb ti kilometer på 35 minutter og 11 sekunder.

Siden har hun slået flere forskellige danske rekorder, og Sara Slott regner bestemt med, at der kommer mere fra løberen.

- Hun har fysikken, så nu skal hun også bevise, at hun har hovedet. Det tror jeg også, hun har, siger Sara Slott til TV 2 SPORT.