Atletik

Usain Bolt vil være fodboldspiller - stiller tårnhøjt krav

VM i atletik bliver endestationen for Usain Bolts sprinterkarriere. Nu ser han frem mod nye udfordringer.

Når Usain Bolt lægger løbeskoene på hylden om lidt, bliver hjemmesko ikke hans foretrukne fodtøj.

Han vil hellere træde i et par fodboldstøvler. Verdens hurtigste mand har nemlig en drøm. En ambitiøs af slagsen.

- Jeg har altid sagt, at jeg vil spille fodbold. Efter jeg har stoppet karrieren, får vi at se, hvad jeg beslutter mig for. Men det på ideplanet lige nu, siger den 30-årige jamaicaner til NRK inden sit sidste løb som atletiksprinter.

Hvis jeg ikke er den bedste, vil jeg ikke gøre det

Usain Bolt

Det har tidligere været fremme, at Bolt har en aftale med den tyske Bundesliga-klub Dortmund om en prøvetræning, når sprinteren stiller løbeskoene på hylden. Det gør han efter VM i atletik den 12. august.

Men at gå fra at være eksplosiv sprinter og indehaver af verdensrekorden til at skifte sportsgren til en holdsport på græs lyder i sig selv som lidt en udfordring. Ambitionerne stopper dog ikke her.

- Det skal være på højt niveau. Jeg er et stort konkurrencemenneske. Så hvis jeg ikke er den bedste, vil jeg ikke gøre det. Jeg vil være en del af de bedste 50 i verden, ellers giver det ingen mening for mig. Jeg kan ikke gå fra at være den bedste til pludselig at være en helt normal aktør.

Men selvom man kan løbe 100 meter på 9,58 sekunder, er det ikke ensbetydende med, at man kan gøre sig gældende blandt toppen af fodboldverdenen, er Bolt godt klar over.

- At gå til en anden sportsgren bliver vanskeligt. Måske jeg prøver fodbold, og det kunne være spændende. Jeg kunne godt tænke mig at prøvetræne hos et eller to hold og få svar på, om jeg kan gøre mig gældende.

Bolt har tidligere prøvetrænet hos den lille franske klub JS Saint-Jean Beaulieu i slutningen af sidste år.