Atletik

Dansk OL-helt træder ind i VM som et spørgsmålstegn

Sara Slott Petersen har ikke ramt topformen denne sommer, men stiler alligevel efter en finaleplads ved VM.

Hvor god er Sara Slott Petersens VM-form?

Svaret blæser i vinden efter en noget blandet forberedelsesfase, men hækkeløberen er meget klogere efter sit indledende løb ved VM i London mandag aften.

Faktum er, at OL-sølvvinderen er Danmarks vel nok eneste bud på en topplacering ved VM. Men resultaterne hen over sommeren har været svingende.

Til Politiken siger Slott, at den "kropslige hukommelse" ikke har været god på det seneste.

- Jeg kom til at ændre lidt ved teknikken, efter at vi havde analyseret os frem til nye muligheder, men jeg kunne ikke løse dem godt nok.

- Sammen med min træner, Mikkel Larsen, fik vi dog løst problemet hurtigt, da vi mødtes igen efter alle mine rejser rundt til stævner, siger hun til avisen og uddyber:

- Jeg satsede for meget på sprint og kunne ikke nå hækkene, fordi mine skridt blev anderledes.

- Jeg skal huske, hvordan jeg har løbet i mine bedste løb, og jeg skal ikke prøve at løbe som amerikanerne, for det kan jeg ikke, forklarer Sara Slott.

Hun træder ind i VM mandag klokken 20.39, hvor hun løber indledende heat i 400 meter hækkeløb.

Hendes træner, Mikkel Larsen, er optimistisk, selv om Sara Slotts hurtigste tid i denne sæson blot er nummer 27 på årsranglisten.

- Det kan godt være, de sidste stævner ikke har været de bedste, men vi har en rigtig stærk mavefornemmelse, siger han til BT.

- Sara er stærk mentalt, og vi er enige om, at det er en finaleplads, der er målsætningen. Så snart Sara stiller sig klar til finalen, kan vi kaste alle årets tider væk, for derfra kan alt ske, siger Mikkel Larsen.

Kommer Sara Slott videre til semifinalerne, skal hun i aktion igen tirsdag aften.