Atletik

Nordmand fatter ikke sin historiske bedrift: - Knib mig i armen

Karsten Warholm er den første norske mand, der vinder VM-guld i en løbedisciplin. Det har den 21-årige hækkeløber svært ved at forstå.

Det kom bag på de fleste, at Karsten Warholm løb først over VM-målstregen i mændenes 400 meter hækkeløb. Inklusive Warholm selv.

- Hvad er det, der sker? Er det virkelighed, spurgte Warholm de nærmeste fotografer.

Han kunne simpelthen ikke forstå, at han som den første norske mand havde vundet VM-guld.

- Knib mig i armen, sagde han derfor ifølge Reuters.

Og så tog Retuers-fotografen Phil Noble ham på ordet og kneb ham i armen.

Allerede da Warholm løb over stregen, var han tydeligt overrasket over, at han havde forvist Yasmani Copello og Kerron Clement til anden- og tredjepladsen.

VM-guld kommer ikke på samlebånd

Warholm tog sig til hovedet og stirrede mod storskærmen på stadion i London, der præsenterede ham som verdensmester.

- Jeg skal lige forstå det. Jeg lignede et spøgelse, da jeg kom i mål. Det var en helt syg fornemmelse. Jeg har arbejdet hårdt for det, og jeg må give min træner Leif Olav Alnes lidt af æren. Der er mange, der skal takkes – det har været et holdarbejde, og jeg føler, vi fortjener det, siger det 21-årige talent og fastslår:

- Jeg skal nyde det. Sådanne oplevelser kommer ikke på samlebånd.

Ved VM i London har hverken Sara Slott eller Anna-Emilie Møller fundet vej til samlebåndet med gode oplevelser. Ingen af dem formåede at kvalificere sig til finalen – i henholdsvis 400 meter hæk og 3000 meter forhindringsløb.

Sara Slott Petersen måtte nøjes med en fireplads i sit semifinaleheat ved VM, og missede dermed VM-finalen. Video: TV 2 SPORT