Atletik

Bolt sagde endegyldigt farvel: - Det har været nogle hårde dage

Foran et fyldt olympisk stadion i London tog Usain Bolt afsked med atletiksporten.

Alle discipliner ved dette års VM var overstået. VM var slut. Alligevel var det olympiske stadion i London fyldt med spændte atletikfans søndag aften.

De ventede alle på at hylde Usain Bolt, der lørdag løb sine sidste meter i karrieren.

Ind på stadion kom han gående med et velkendt smil og et stort overskud. Da han nåede hen til stadionreporterens mikrofon, var sagen en anden. Her blev Bolt pludselig fåmælt.

- Det har været nogle hårde dage for mig. Det bliver følelsesladet. Vi må se, hvordan det går, sagde han efterfulgt af et ’jeg ved ikke…’

Den 30-årige jamaicaner vidste ikke, hvad han skulle sige mere. Han løb tør for ord.

Bolt er verdens hurtigste mand. Han har vundet otte OL-guldmedaljer samt 11 af slagsen ved VM. I 2009 satte han verdensrekorden på både 100 og 200 meter.

- Jeg har altid gjort mit bedste. Hver gang jeg går ind på et atletikstadion, giver mig 100 procent. Jeg vil bare underholde og give mine fans en god oplevelse.

På vegne af VM i London fik Bolt overrakt en gave. Han fik en del af atletikbanen fra OL i London i 2012, hvor han vandt tre guldmedaljer, indrammet.

Inden han blev sluppet løs på æresomgangen, fik han lov til at sende en besked ud til sine fans, der var blevet på stadion for at hylde ham.

- Tak for opbakningen. Det har været fantastisk. I har virkelig vist mig så meget kærlighed. Det sætter jeg pris på.

Usain Bolt tog en bronzemedalje med fra VM i London. Han løb sit sidste løb lørdag i 4x100 meter stafet, hvor han blev skadet.