Atletik

Kapgænger var på toilettet for at overvinde maveproblemer i VM-triumf

Maveproblemer var ikke nok til at stoppe franske Yohann Diniz, der søndag blev suveræn verdensmester i mændenes 50 kilometers kapgang.

Franske Yohann Diniz havde langt fra de bedste vilkår på søndagens 50 kilometers kapgang ved VM i London. 

Allerede efter fire kilometer på ruten stak den 39-årige franskmand af fra feltet, men det var ikke et tidligt forsøg på at sikre sig verdensmesterskabet. Diniz døjede angiveligt med dårlig mave sikrede sig et lille forspring, så han for en stund kunne forlade ruten og besøge det lille hus. 

Besøget var hurtigt overstået, og kort tid efter havde han igen kontakt til feltet og var i stand til at genoptage kampen om VM-guldet. 

Yohann Diniz er verdensrekordindehaver på distancen og var derfor blandt favoritterne til at vinde guldet. Maveproblemerne til trods levede den tredobbelte europamester alligevel op til favoritværdigheden. 

Diniz var klasser bedre end sine nærmeste konkurrenter og tilbagelagde de 50 kilometer i tiden 3:33:11 og blev verdensmester med over tre minutter ned til Hirooki Arai. 

Som om det ikke skulle være nok, så er tiden også den næsthurtigste, der nogensinde er gået. Ved EM i 2014 satte Diniz selv verdensrekorden, da han vandt guld i tiden 3:32:33 - altså 38 sekunder hurtigere end søndagens tid. 

Det er ikke første gang, Yohann Diniz har problemer med maven til et stort mesterskab. Under sidste års OL i Rio besvimede franskmanden og udgik som følge af maveproblemer. 

I kvindernes kapgang gjorde Ines Henriques det, som Yohann Deniz ikke kunne. Portugiseren slog nemlig verdensrekorden med tiden 4:05:56 og blev suveræn verdensmester.