Atletik

VM-drama: Kineser lå til medalje og blev flået ud få meter fra mål

Kinesiske Xiuzhi Lyu lå søndag til VM-bronze på kvindernes 20 kilometers kapgang, men fik den tredje advarsel og blev trukket ud af løbet på opløbet.

Det er aldrig sjovt at blive diskvalificeret, men kinesiske Xiuzhi Lyu vil måske ærgre sig en smule mere end normalt. 

Kvindernes 20 kilometers kapgang ved VM i London fik en dramatisk afslutning for kineseren. Lyu var blandt de tre forreste og lå derfor til en sikker VM-medalje, men 100 meter før mål fik hun sin tredje advarsel og blev diskvalificeret

Den 23-årige kapgænger nægtede at stoppe og fortsatte derfor ind på opløbsstrækningen, hvor en dommer trådte til og fik hende trukket ud af løbet. 

Ved VM i Beijing for to år siden blev det til en sølvmedalje til Xiuzhi Lyu, der også sikrede sig en bronzemedalje ved sidste års OL i Rio. 

Kineserne fik nu alligevel noget at juble af, da Jiayu Yang krydsede målstregen først og kunne lade sig hylde som verdensmester foran mexicanske Maria Guardalupe Gonzalez, mens bronzen gik til Antonella Palmisano fra Italien. 

Vandt VM-guld trods tur på toilettet

Tidligere på søndagen vandt franske Yohann Diniz VM-guld på herrernes 50 kilometers kapgang, men det var ikke uden problemer. 

Allerede efter fire kilometer på ruten stak den 39-årige franskmand af fra feltet, men det var ikke et tidligt forsøg på at sikre sig verdensmesterskabet. Diniz døjede angiveligt med dårlig mave sikrede sig et lille forspring, så han for en stund kunne forlade ruten og besøge det lille hus. 

VM i atletik, London 2017

Besøget var hurtigt overstået, og kort tid efter havde han igen kontakt til feltet og var i stand til at genoptage kampen om VM-guldet. 

Yohann Diniz er verdensrekordindehaver på distancen og var derfor blandt favoritterne til at vinde guldet. Maveproblemerne til trods levede den tredobbelte europamester alligevel op til favoritværdigheden. 

Diniz var klasser bedre end sine nærmeste konkurrenter og tilbagelagde de 50 kilometer i tiden 3:33:11 og blev verdensmester med over tre minutter ned til Hirooki Arai. 

Som om det ikke skulle være nok, så er tiden også den næsthurtigste, der nogensinde er gået. Ved EM i 2014 satte Diniz selv verdensrekorden, da han vandt guld i tiden 3:32:33 - altså 38 sekunder hurtigere end søndagens tid.