Atletik

Britisk løbefænomen træt af dopingsnak: - I prøver at ødelægge mit omdømme

Den britiske langdistanceløber Mo Farah beskylder pressen for at have været unfair overfor ham igennem de seneste år.

Løbefænomenet Mo Farah satte lørdag punktum for en imponerende karriere på VM-banen med en sølvmedalje på 5000-meteren på hjemme i London.

Efter løbet blev britens udgangsbøn dog ganske kontroversielt et angreb mod især den engelske presse.

- I har været unfair overfor mig så mange gange. Historien lyver ikke. Jeg har opnået så meget igennem årene, og folk er stolte er mig, sagde den 34-årige Farah til medierne efter løbet.

Mo Farah er sur over de gentagende spørgsmål omhandlede hans træner, Alberto Salazar, der har været under mistanke af det amerikanske anti-doping agentur.

- I kan skrive, hvad I vil, men faktum er, at jeg har opnået det hele igennem hårdt arbejde og dedikation, siger han.

Igennem de seneste 10 år har Farah været blandt de mest dominerede atleter, og det er blevet til adskillelige guldmedaljer ved både EM, VM og OL.

- Jeg er stolt af, hvad jeg har jeg opnået – og I prøver at ødelægge det. Det er bizart, hvordan nogle folk prøver at skrive ting, så det passer ind i deres historie, lyder det.

Senere på måneden løber Mo Farah sit sidste 5000-meter løb ved et Diamond League-stævne i Zürich, inden han vil koncentrere sig om løb på marathon- og halvmarathondistancerne.

- Alt godt slutter på et tidspunkt. Jeg ville gerne have sluttet på toppen, men sådan er atletik, sagde Farah, der dog tager fra VM med en guldmedalje på 10.000-meteren.