Løbefænomen udtaget til prestigefyldt hold som første dansker nogensinde

16x9
Anna Emilie Møller ved OL 2016. Foto: Jens Nørgaard Larsen / ScanpixDanmark

Løbetalentet Anna Emilie Møller skal repræsentere Europas hold på 3000 meter forhindringsløb i det prestigefyldte stævne Continental Cup.

Når verdens kontinenter i september skal dyste i årets udgave af atletikstævnet Continental Cup, bliver det for første nogensinde med dansk islæt.

Den 21-årige løber Anna Emilie Møller skal nemlig repræsentere det europæiske kontinentet på 3000 meter-forhindringsløbet i et stævne, som hun ikke kendte til, før hun at vide, at hun skulle med.

- Jeg havde aldrig selv hørt om det, men jeg har så gradvist fundet ud af, hvor det stort det egentlig er, siger Anna Emilie Møller til TV 2 SPORT.

Det danske løbetalent markerede sig senest med en syvendeplads på distancen ved EM i atletik, og hun kommer derfor i form til stævnet, hvor Europa møder samlede hold af henholdsvis Afrika, Amerika og Asien-Oceanien.

- Min form er god efter EM, hvor jeg skulle ramme mit topniveau, så nu handler det bare om at holde formen kørende, og det er gået godt indtil videre, fortæller hun. 

Continental Cup afholdes kun hvert fjerde år og bliver sæsonens sidste store internationale løb. Her håber danskeren på at kunne sætte punktum med en forbedring af sin egen danske rekord.

- Jeg vil vildt gerne sætte personlig rekord, fordi jeg føler min form er til det. Det er nok det, jeg fokuserer mere på end selve placeringen, lyder det.

Stævnet begynder den 8. september.