Atletik

Anna Emilie Møller triumferer ved EM

Anna Emilie Møller vinder EM-guld i cross. Atletik TV

Løberen Anna Emilie Møller sikrede søndag det bedste danske resultat i cross i 21 år. Hun vandt guld i U23-klassen i hollandske Tilburg.

En lille skade i baglåret holder ikke længere Anna Emilie Møller tilbage.

Søndag blev hun europamester i løbedisciplinen cross, der afholdes i Holland. Anna Emilie Møller vandt U23-klassen og sikrede dermed det bedste danske resultat i 21 år.

Det er den første danske guldmedalje ved EM i cross, siden Carsten Jørgensen sejrede hos herrerne i 1997.  

På grund af baglårsskaden blev 20-årige Anna Emilie Møller først meldt klar til starten i Tilburg i slutningen af november. Den kedelige optakt fik dog ikke resultatmæssig betydning.

Anna Emilie tilbagelagde de 6300 meter i tiden 20 minutter og 34 sekunder. Det er to sekunder hurtigere end sølvvinderen Anne Gehring fra Tyskland, der er to år ældre end Anna Emilie Møller. Polske Weronika Pyzik vandt bronze – hun var 12 sekunder langsommere end vindertiden.

- Det er en fantastisk følelse. Jeg havde svært ved at tro på, at jeg kunne vinde, for tyskeren så rigtig stærk ud med to omgange igen. Jeg følte ikke, at jeg havde det fornødne overskud undervejs, men mentalt gav det mig lige det sidste ekstra, da Gehring til sidste begyndte at gå ned, siger Anna Emilie Møller i en pressemeddelelse. 

Søndagens guldmedalje blev sikret takket være en god afslutning. Anna Emilie Møller lå nummer 17 efter de første 1000 meter, og lidt over halvvejs inde i løbet lå danskeren nummer 11. Først efter 5000 meter, hvor hun lå nummer to, formåede Anna Emilie Møller at løbe sig op på førstepladsen.

- Ved et EM i cross møder alle bane- og terrænløbere hinanden på kun én distance, så den er sværere at vinde, konstaterer den danske europamester. 

Dermed vandt Anna Emilie Møller sin tredje medalje ved EM i cross, hvor hun de foregående år har løbet i U20-klassen. I 2015 var hun med til at vinde bronze for hold, og året efter blev det til en individuel sølvmedalje.