Atletik

14-årig dansker løber med verdensrekord

Axel Vang Christensen løb i weekenden 10.000 meter på 30 minutter, 50 sekunder og 2 hundrededele af et sekund.

FIF-løberen Axel Vang Christensen skabte lørdag et bemærkelsesværdigt resultat, da han lykkedes med sit ti kilometer lange rekordforsøg.

Den 14-årige teenager løb de 10.000 meter på 30:50.02, og dermed kappede han over et minut af den tidligere verdensrekord for unge under 15 år. Inden Axel Vang Christensens rekordforsøg havde svenske Hans Segerfors siddet på rekorden i 44 år, skriver SN.dk.

Dermed var Axel Vang Christensens præstation det store lyspunkt på Østerbro Stadion, hvor hverken kulde eller blæst kunne stoppe løbetalentet.

- Når man har løbet fire omgange, så mærker man ikke kulden, og de andre var gode til at skærme mig af for vinden, siger Axel Vang Christensen til SN.

Ifølge Christenens klub, FIF, er tiden også rekord for 16-årige. Det skal dog nævnes, at der i begge tilfælde er tale om uofficielle verdensrekorder.

I atletik arbejder man ikke med officielle rekorder for så unge atleter, fordi man ikke vil presse en unødvendig stor træningsmængde ind i arbejdet med talenterne, mens de stadig er i voksealderen.