Atletik

Dansk løbetalent inviteret til to Diamond League-stævner

Anna Emilie Møller skal løbe Diamond League i Stockholm i slutningen af maj og i Oslo i midten af juni.

I de kommende uger kommer Anna Emilie Møller til at vise de danske farver frem på den største atletikscene af dem alle.

Det 21-årige løbetalent er på baggrund af sit flotte resultat ved VM i cross i Aarhus i marts blevet inviteret med til to Diamond League-stævner i henholdsvis Stockholm 30. maj og Oslo 13. juni.

- Det er super fedt. Jeg vil gerne konkurrere mod de bedste i verden, og Diamond League er atletikkens svar på Champions League i fodbold. Det er virkelig fedt at få muligheden, siger Anna Emilie Møller til TV 2 SPORT.

Ny distance i Stockholm

I Oslo skal hun løbe 3000 meter forhindringsløb, men i den svenske hovedstad stiller hun op i 5000 meter, og det er første gang, hun skal prøve kræfter med den distance til et så stort internationalt stævne.

- Jeg glæder mig til at løbe 5000 meter i et forhåbentlig super godt felt.

- Jeg er spændt på at se, hvad der kan komme ud af det oven på min bedste vintertræning nogensinde. Forhåbentlig kan et godt felt pace mig frem, siger Anna Emilie Møller.

Til tops i universitetsmesterskaber

Den unge dansker har kunnet træne igennem hele vinteren forud for denne sæson. Det var ikke tilfældet i vintrene 2016-2017 og 2017-2018, hvor småskader indimellem tvang hende til at lave alternativ træning.

Anna Emilie Møller har allerede vist gode takter på de 5000 meter. For nylig vandt hun de britiske universitetsmesterskaber på distancen, hvor hun tilbagelagde den sidste kilometer på to minutter og 53 sekunder.

Danskeren fik Diamond League-debut som 19-årig i 2017. Her blev hun nummer ni ud af 12 i 3000 meter forhindringsløb.