Atletik

Anna Emilie Møller skærer 32 sekunder af sin personlige rekord

Anna Emilie Møller fortsætter med at udmærke sig på den danske atletikscene. Torsdag viste hun sig flot frem ved Diamond League.

32 sekunder og 11 hundrededele af et sekund.

Så meget formåede Anna Emilie Møller at forbedre sin personlige rekord på 5000 meter. Det skete ved Diamond League-stævnet i Stockholm, hvor danskeren blev nummer 13 ud af 16 startende løbere.

Anna Emilie Møller løb de fem kilometer i tiden 15:22.69. Dermed blev hun en af hele seks løbere i heatet, der satte personlig rekord torsdag aften.

- Det er en god tid, lyder det fra Anna Emilie Møller over telefonen fra Stockholm.

- Jeg vidste, at jeg var i form, og jeg er glad for, at jeg kunne løbe så god en tid i et løb, hvor jeg løb meget alene, siger hun til TV 2 SPORT.

- Det var lidt overlevelse, men det er altid fedt at prøve sig af. Det er motiverende at løbe mod og måle sig med de bedste. Jeg er ikke vildt langt fra dem, føler jeg selv. Jeg kunne se dem foran mig, men de trak lidt mere fra til sidst.

Ekspert tror på hurtigere tid

TV 2 SPORTs atletikekspert Jens B. Christensen tror på, at den 21-årige dansker kan skære endnu mere af sin bedste tid på distancen.

- Det var en fin tid, nu hvor hun skal til at gå fra cross-sæsonen til banesæsonen. Der er ingen tvivl om, at hun skal have nogle flere baneløb i benene, og så kan jeg sagtens se, hun kommer ned på 15.10 inden længe, siger han.

Det var anden gang i år, Anna Emilie Møller satte personlig rekord på 5000 meter. Den 6. maj løb hun 15:54.80 i engelske Bedford.

Løbet i Stockholm blev vundet af kenyanske Agnes Jebet Tirop, der kom i mål i tiden 14:50.82. Det er årets bedste tid på distancen.