Atletik

- Jeg er taknemmelig, siger Semenya efter ny dom

Caster Semenya må igen løbe på sine favoritdistancer uden at skulle medicinere sig mod sit høje testosteronniveau.  Athit Perawongmetha / Ritzau Scanpix

Caster Semenya er en af de løbere, der ifølge det internationale atletikforbund burde tage medicin mod et højt testosteronniveau.

Den sydafrikanske løber Caster Semenya er glad, fordi den schweiziske forbundsdomstol har suspenderet en meget omtalt regel i det internationale atletikforbund.

Reglen, der er godkendt af den internationale sportsdomstol CAS, kræver, at atleter med et særligt højt testosteronniveau skal tage medicin for at reducere de mandlige kønshormoner.

Ideen med reglen er at sikre en mere lige konkurrence blandt løberne, men det er der nu sat en stopper for.

- Jeg er taknemmelig i forhold til de schweiziske dommere.

- Jeg håber, at jeg i henhold til min appel igen vil få lov at løbe frit, siger Caster Semenya i en udtalelse fra den sydafrikanske atlets juridiske hold.

Det sker, efter at den schweiziske forbundsdomstol mandag midlertidigt gav Semenya og Sydafrikas Atletikforbund (ASA) medhold i, at hun ikke medicinsk skal tvinges til at nedsætte sit høje niveau af testosteron.

Sagen har været anket til den schweiziske forbundsdomstol, fordi den rangerer over CAS, der ligger i Schweiz. Det var også den schweiziske domstol, der sikrede, at den peruanske fodboldspiller Paolo Guerrero fik lov til at spille med ved VM på trods af en kokainsag.