Atletik

Medier: Tidligere atletikpræsident tiltales i korruptionssag

Lamine Diack kan ifølge flere medier se frem til en retssag. Jason Lee / Ritzau Scanpix

Lamine Diack er mistænkt for at have medvirket til hvidvaskning og korruption, skriver nyhedsbureauer.

Den tidligere præsident i Det Internationale Atletikforbund (IAAF) Lamine Diack står foran en retssag sammen med sønnen Papa Massata Diack. Begge er tiltalt for at have medvirket til hvidvaskning og korruption.

Det siger kilder med tilknytning til efterforskningen over for nyhedsbureauerne AFP og AP. Oplysningerne er ikke officielt bekræftede.

86-årige Lamine Diack var præsident i IAAF fra 1999-2015, men hans regeringstid sluttede i kaos med beskyldninger om, at han sammen med sin søn prøvede at forhindre en dopingsag mod Rusland mod betaling.

Papa Massata Diack har tidligere arbejdet som marketingskonsulent for IAAF. Ligesom sin far har han nægtet at deltage i efterforskningen af sagen.

Yderligere fire personer vil blive tiltalt i sagen, skriver AFP.

Det drejer sig om Valentin Balakhnichev, der er tidligere præsident i Det Russiske Atletikforbund, Alexei Melnikov, der er tidligere landstræner for russiske mellemdistanceløbere, Habib Cissé, der er tidligere rådgiver for Lamine Diack, og Gabriel Dolle, der er tidligere antidopingchef i IAAF.

Sagen er blevet efterforsket i Frankrig, fordi de involverede mistænktes for at have brugt landet til at hvidvaske penge. Alene hvidvask kan give op til ti år i spjældet, skriver AP.

IAAF udelukkede i november 2015 Rusland fra alle internationale atletikkonkurrencer på grund af mistanke om, at landet havde et statskontrolleret dopingprogram.

Russiske atleter var udelukket fra at konkurrere under det russiske flag ved OL i Rio året efter.