Atletik

Rusland misser VM i atletik - er fortsat udelukket

IAAF fastholder udelukkelsen af Rusland, som derfor misser det forestående VM i atletik.

Se VM i atletik fra på fredag på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.

Når VM i atletik begynder i Qatar på fredag, bliver det uden Rusland som deltager.

Mandag oplyser Det Internationale Atletikforbund (IAAF) således, at man fastholder udelukkelsen af Rusland, som derfor misser begivenheden som nation.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Nogle russiske deltagere vil der dog være i Doha. En række udøvere uden dopinghistorik har fået lov til at deltage under neutralt flag.

Det Russiske Atletikforbund (Rusaf) har været suspenderet fra internationale konkurrencer siden november 2015, efter en rapport fra Det Internationale Antidopingagentur (Wada) fastslog, at systematisk doping er fundet sted blandt russiske atletikudøvere.

IAAF's præsident, Sebastian Coe, fortæller, at man har fulgt stærke opfordringer fra en nedsat arbejdsgruppe om at fastholde suspenderingen, mens der stadig analyseres data fra det russiske antidopinglaboratorie i perioden fra 2011 til 2015.

Beslutningen om at fastholde udelukkelsen sker samme dag, som det kom frem, at Det Internationale Antidopingagentur (Wada) har indledt en undersøgelse af "uoverensstemmelser" i udleverede dopingdata fra Rusland.

Nu har Rusland tre uger til at forklare sig, lød det i en udtalelse fra Wada efter et møde mandag i Wadas eksekutivkomité.

Wada har gennemgået store mængder data fra et laboratorie i Moskva, hvor statsstøttet doping angiveligt har fundet sted gennem en årrække.

Nu har Wada advaret om "de strengest mulige" sanktioner, hvis det viser sig, at der er blevet manipuleret med de udleverede data. Det kan få indflydelse på Ruslands deltagelse ved OL i Tokyo næste år.

I første omgang misser Rusland altså VM i atletik for anden gang i træk. Det forestående VM afvikles fra den 27. september til 6. oktober.