Atletik

Anna Emilie Møller smadrer den danske rekord i VM-finalen

Danskeren havde på forhånd opfyldt sin målsætning ved at kvalificere sig til VM-finalen i 3000 meter forhindringsløb.

Danske Anna Emilie Møller imponerede stort i VM-finalen på 3000 meter forhindringsløb og endte på 7. pladsen i Doha, Qatar.

I sit livs første VM-finale i atletik lagde den 22-årige langdistanceløber sig i midten af feltet blandt de 15 finalister, men måtte halvvejs i løbet slippe de forreste løbere.

Efter anden kilometer lå den danske løber på 9. pladsen, men Anne Emilie Møller formåede at løbe sig op.

På de absolut sidste meter fik danskeren overhalet kenyanske Hyvin Kiyeng og endte dermed på 7. pladsen i ny dansk rekord på 9 minutter og 13,46 sekunder.

Tiden var en forbedring af hendes egen danske rekord på distancen fra i fredags på intet mindre end fem sekunder.

Beatrice Chepkoech fra Kenya løb fra startskuddet fra hele feltet, og forhåndsfavoritten holdt det overlegne forspring i suveræn stil helt til målstregen i ny rekordtid ved VM.

3000 meter forhindringsløb for kvinder

1. Beatrice Chepkoech, Kenya 8 minutter og 57,85 sekunder

2. Emma Cobrun, USA + 4:51 sekunder

3. Gesa Krause, Tyskland +5:46 sekunder

7. Anna Emilie Møller, Danmark 9 minutter og 13,46 sekunder

I VM-finalen i 3000 meters forhindringsløb rakte Anna Emilie Møllers præstation til en tid på 9 minutter og 13,46 sekunder, en syvendeplads og en ny dansk rekord. Video: Louise Lind

Håbede på ny dansk rekord

Anna Emilie Møller var forståeligt nok meget tilfreds med 7. pladsen i VM-finalen.

- Jeg rammer bare dagen igen. Det tyder på, at jeg er i god form. Jeg vidste, jeg havde haft gode forberedelser op til VM, så jeg havde virkelig håbet på, jeg ville gå ud og sætte ny personlig rekord i dag.

- Jeg følte, jeg havde restitueret godt de sidste par dage, så jeg følte, jeg var klar til at levere en toppræstation igen, siger Anna Emilie Møller til TV 2 SPORT.

Den danske rekord på 3000 meter forhindringsløb fik for anden gang på bare fire dage et tryk nedad, hvilket glædede Anna Emilie Møller.

- Jeg er super glad for, jeg lige tager fem sekunder mere på den danske rekord, for jeg vidste bare, jeg havde mere i mig efter det indledende heat. Så jeg var virkelig klar og opsat på at løbe en hurtig tid. Så måtte placeringen komme derefter, og det var fint nok, siger Anna Emilie Møller til TV 2 SPORT.

Målsætning opfyldt

Anna Emilie Møller blev historisk allerede efter fredagens indledende heat på 3000 meter forhindringsløb, hvor danskeren for første gang smadrede sin egen danske rekord på distancen.

Det danske løbefænomen løb i tiden 9 minutter og 18,92 sekunder, hvilket var mere end fem sekunder hurtigere end sin egen bedste tid.

Danske Anna Emilie Møller blev nummer fire i sit heat med en fantastisk tid. Video: TV 2 SPORT

Med rekordtiden løb Anna Emilie Møller sig sikkert i aftenens VM-finale og kvalificerede sig i fjerdebedste tid fra de tre indledende heats.

I VM-finalen var hun syvende hurtigste kvinde, men allerede med finaledeltagelsen havde danskeren opfyldt sin primære målsætning på distancen 3000 meter forhindringsløb.