Atletik

Løbefænomen jubler over dansk rekord i VM-finalen

Løbetalentet Anna Emilie Møller løb sig til en syvendeplads i finalen i kvindernes 3000 meter forhindringsløb.

Danske Anna Emilie Møller løb mandag aften i mål på syvendepladsen i kvindernes 3000 meter forhindringsløb ved VM i atletik, og hun krydrede sin flotte finaleindsats med endnu en dansk rekord.

- Jeg er super glad for, jeg lige tager fem sekunder mere på den danske rekord, for jeg vidste bare, jeg havde mere i mig efter det indledende heat. Så jeg var virkelig klar og opsat på at løbe en hurtig tid. Så måtte placeringen komme derefter, og det var fint nok, sagde Anna Emilie Møller til TV 2 SPORT efter finalen.

'Super tilfreds med placeringen'

Løbetalentet havde kvalificeret sig til finalen i fjerdebedste tid, men måtte sande, at en stribe af løberne var stærkere i finalen.

- De lagde virkelig hårdt ud, og det ville ikke nytte noget for mig at lægge ud i så hårdt et tempo, selvom jeg kunne hænge på dem. Så ville jeg gå død undervejs.

- Jeg er super tilfreds med placeringen. Jeg havde ikke tænkt på nogen specifikt placering, men jeg ville gerne levere okay, og det her er acceptabelt, sagde Anna Emilie Møller.

Alligevel var danskerens tid en væsentlig forbedring af den danske rekord, hun selv satte for at blive blandt de 15 finaleløbere. Tiden 9 minutter og 13,46 sekunder var mere end fem sekunder bedre end den nu tidligere rekord.

- Jeg rammer bare dagen igen. Det tyder bare på, jeg er i god form. Jeg vidste, jeg havde haft gode forberedelser op til VM, så jeg havde virkelig håbet på, jeg ville gå ud og sætte ny personlig rekord i dag. Jeg følte, jeg havde restitueret godt de sidste par dage, så jeg var klar til at levere en toppræstation igen.

Løbetalentet Anna Emilie Møller løb sig til en syvendeplads i finalen i kvindernes 3000 meter forhindringsløb. Video: TV 2 SPORT

Overhalede konkurrent til allersidst

Anna Emilie Møller løb alene i store dele af finalen midt i feltet, hvor hun lå til en ottendeplads, men overhalede på de sidste meter kenyanske Hyvin Kiyeng og rykkede en tak op på resultatlisten.

- Det betød, jeg havde god plads til at komme over forhindringerne, uden nogen forstyrrede mig. Jeg havde stadigvæk nogen at kigge efter foran, og det hjalp lidt. Mit mål var, jeg ikke skulle slippe for meget, så jo tættere jeg kom på dem, jo bedre ville tiden blive.

- Så håbede jeg på, nogen af dem røg lidt fra, så jeg kunne hente dem. Heldigvis var der en, der til sidst nærmest jokkede i mål, og jeg gav alt for at indhente hende, lød det fra en glad dansker.

Beatrice Chepkoech fra Kenya vandt i suveræn stil, USA's Emma Coburn blev nummer to, mens Gesa Felicitas Krause fra Tyskland løb i mål på tredjepladsen.

Anna Emilie Møller er også med i 5000-meterløb. Her afvikles indledende heat onsdag eftermiddag, mens finalen med eller uden dansk deltagelse er sat på programmet lørdag.

I VM-finalen i 3000 meters forhindringsløb rakte Anna Emilie Møllers præstation til en tid på 9 minutter og 13,46 sekunder, en syvendeplads og en ny dansk rekord. Video: Louise Lind